Secrete ale stiliștilor

Articol publicat in sectiunea Femina pe data 9 iulie 2016

coafeza20Fiecare meserie are secretele ei, iar stilistul nu putea fi sărit de pe listă. Mai jos, vedeți șapte secrete despre păr ale stiliștilor.

 

Mai scurt înseamnă mai lung

Ideea că tăierea vârfurilor poate să-ți facă părul să crească mai repede este încântătoare, dar nu e adevărată. Tăierea vârfurilor nu încurajează părul să crească, ci doar să arate mai sănătos. În niciun caz mai lung. Părul crește natural aproximativ 2 cm pe lună și niciun stilist, oricât ar fi de priceput, nu va spori viteza de creștere. Singura dată când părul crește mai repede este în timpul sarcinii.

Dacă smulgi un fir alb, vor crește la loc mai multe

Acesta este doar un mit vechi. Atunci când ai numai câteva fire de păr alb și nu-ți convine, este mai bine să le smulgi decât să îți vopsești tot părul din cauza lor. Totuși, dacă ai mai multe fire de păr, nu este indicat să te chelești, ci să alegi o nuanță cât mai potrivită pentru tine.

Te poți vopsi și acasă

Foarte multă lume evită să se vopsească acasă. Diferența dintre a te vopsi acasă și a te vopsi la salon este faptul că stilistul este mai îndemânatic decât tine. În rest, rezultatele sunt aproape identice. Ca să nu ai necazuri, nu alege, totuși, cele mai ieftine produse, și urmează întocmai instrucțiunile de pe pachet. De asemenea, dacă ai părul degradat, este indicat să ceri sfatul unui stilist, înainte de a te vopsi. S-ar putea să îți faci mai mult rău decât bine.

Părul nu se adaptează

Părului nu-i pasă dacă folosești același produs de trei zile sau de trei ani. Nu există nicio dovadă certă că părului îi face bine schimbarea șamponului la fiecare șase luni sau șase ani. Atât timp cât un produs funcționează pentru tipul tău de păr, nu este nevoie să schimbi nimic. Sunt și momente în care părul se modifică și atunci, produsele care până atunci îi făceau bine, să îi facă rău, situație în care e clar că trebuie să schimbi produsele pe care le folosești pentru părul tău.

Nu există produse pentru firele despicate

Sunt o mulțime de reclame care fac cunoscute lumii produsele pentru vârfurile despicate. Niciun produs nu va reuși să lipească la loc firele de păr. Singura modalitate prin care poți scăpa de vârfurile despicate este să te tunzi.

Îți poți tăia singură vârfurile

Vârfurile despicate sunt o problemă pentru multă lume. Dacă nu ai o coafură excentrică pe care să nu o poți aranja decât la coafor, atunci află că îți poți tăia singură vârfurile despicate. Însă dacă tot părul este degradat, ai neapărată nevoie de un stilist. El va ști ce este de făcut.

Uleiul de măsline funcționează

Tratamentele cosmetice de la salon pot face minuni cu părul tău. Însă și acasă poți ajunge la aceleași rezultate, folosind uleiul de măsline, avocado sau uleiul de cocos. Mai mult, uleiul de măsline și cel de cocos îți pot face părul rezistent.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!