Sediile Antena Group, scoase la licitație de ANAF

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 26 februarie 2016

Sediile Antena Group vor fi scoase la licitație în cadrul procedurii de valorificare a bunurilor confiscate prin decizia din dosarul ICA, în care a fost condamnat Dan Voiculescu, anunță ANAF într-un comunicat.

Reprezentanții conducerii ANAF precizează că au răspuns solicitării celor de la Antena TV Group SA și au avut o întâlnire cu aceștia la sediul ANAF.

„În cadrul discuției, au fost prezentate stadiul procedurii de valorificare a imobilelor, potrivit sentinței definitive nr. 888 pronunțate de Curtea de Apel București, în data de 8.8.2014, și continuarea procesului de validare a executării acesteia”, se mai arată în informarea ANAF.

Instituția mai arată că, în conformitate cu OG 14/2007, ANAF va începe demersurile pentru scoaterea la licitație a bunurilor confiscate.

Posturile de televiziune ale trustului Intact au fost notificate pe 15 februarie de ANAF că trebuie să își evacueze sediile în termen de cinci zile lucrătoare, în vederea punerii în executare a sentinței definitive date în dosarul ICA în 2014, în urma căreia imobilele au intrat în proprietatea statului.

ANAF a precizat că acțiunea de notificare nu a vizat doar sediile televiziunilor trustului Intact, ci toate clădirile intrate în proprietatea statului după condamnarea lui Dan Voiculescu, fiind vizate 48 de sedii sociale și puncte de lucru.

Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

De cealaltă parte, Trustul Intact a transmis, marți, că televiziunile sale și-au continuat activitatea în clădirile intrate în proprietatea statului, după decizia definitivă din 8 august 2014, în dosarul ICA, pentru că are drept de preempțiune la cumpărarea sediilor, pe care notificarea de evacuare, transmisă de ANAF pe 15 februarie, l-a încălcat.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!