Sediile Job Centre Plus vor fi modernizate

Articol publicat in sectiunea Articole importante, UK la zi pe data 31 octombrie 2014

Job Centre

Peste 700 de centre ale Job Centre Plus din Marea Britanie vor fi modernizate și dotate cu aparatură electronică de ultimă generație pentru a facilita accesul la informație a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, informează Ministerul Muncii și Pensiilor (Department for Work and Pensions – DWP).

Funcționarii Guvernului spun că în acest fel vor fi eliminate definitiv practica promovării locurilor de muncă vacante prin panouri „puse în geam” și „statul la coadă” în fața unui ghișeu.

Peste 6.000 de computere speciale cu ajutorul cărora oricine poate accesa toate serviciile disponibile la Job Centre Plus vor fi instalate în ultimele 700 de sedii nemodernizate ale rețelei naționale de spații publice destinate persoanelor care vor să își găsească un loc de muncă sau să se reorienteze profesional în Regatul Unit. Dotările includ, de asemenea, 23.000 de tablete sau ipad-uri care vor urma să recunoască semnătura electronică a candidaților la găsirea unui job. Acestea vor fi folosite pentru a monitoriza persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, înlocuind cererile care trebuiau semnate de către acestea de fiecare dată când vizitau sediul Job Centre Plus.

„Economia se dezvoltă, iar piața muncii se află în continuă evoluție. De aceea și centrele noastre vor suferi modificări substanțiale. Un sediu din prezent al Job Centre Plus nu mai poate fi la fel ca în anii ’90, așa cum arăta cel din comedia britanică «Full Monty», în care mulți dintre cei care au văzut filmul își amintesc de cozi și de tabele cu locuri de muncă disponibile afișate în vitrină”, a declarat Esther McEvy, ministrul pentru ocuparea forței de muncă din Marea Britanie, făcând trimitere într-un comunicat oficial la savuroasa comedie „Full Monty” produsă în 1997. Filmul este povestea a șase bărbați de diferite vârste care se confruntă cu problema lipsei locurilor de muncă în Sheffield, oraș din centrul Angliei, fost centru industrial lovit de spectrul șomajului. Tema filmului a devenit celebră, ea fiind preluată și adaptată și ca „musical” care rulează și în prezent pe scenele sălilor de spectacole în renumitul West End din Londra. 

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!