Ședința CSAT, convocată de Iohannis

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 11 decembrie 2015

Președintele Klaus Iohannis a convocat o ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT).

Conform comunicatului remis presei de Administrația Prezidențială, pe ordinea de zi a ședinței au fost incluse subiecte referitoare la: Ghidul Strategiei Naționale de Apărare a Țării pentru perioada 2015-2019; planul național de priorități informative pentru anul 2016; planul de întrebuințare a forțelor armate ale României care se trimit la misiuni și operații în afara teritoriului statului român în anul 2016; măsurile adoptate de către România în vederea punerii în aplicare a regimurilor de sancțiuni internaționale; strategia de informații 2015-2019 a Serviciului Român de Informații; Raportul privind Sistemul Național de Prevenire și Combatere a Terorismului; Propunerile de buget ale instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale pentru anul 2016; Programul de activitate a Consiliului Suprem de Apărare a Țării pentru anul 2016.

Ședința CSAT a venit în contextul în care președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe premierul Dacian Cioloș să reprezinte România la Consiliul European de săptămâna viitoare, iar Guvernul a adoptat bugetul pe anul 2016. De asemenea, săptămâna viitoare va fi activat scutul antirachetă de la Deveselu.

În cadrul ședinței au fost discutate și alte evenimente care au marcat ultima perioadă, cum ar fi arestarea lui Beke Istvan pentru terorism și reținerea pentru 24 de ore a lui Luigi Constantin Boicea, primul român acuzat de DIICOT că a făcut propagandă jihadistă.

Ședința CSAT a fost organizată la mai puțin de 24 de ore după ce premierul britanic David Cameron a efectuat o vizită la București. Aceasta este prima ședință CSAT organizată după căderea guvernului Ponta și preluarea mandatului de premier de către Dacian Cioloș. Ultima ședință a CSAT a avut loc în data de 17 septembrie.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!