Şefa DIICOT, reţinută de DNA

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 28 noiembrie 2014

CSM a aprobat cererea DNA pentru reţinerea procurorului şef al DIICOT Alina Bica, care este urmărită penal pentru abuz în serviciu. Ea este acuzată că în 2011, când era membră a comisiei care stabilea despăgubirile din dosarele de retrocedare, a aprobat o despăgubire de 89 milioane de euro despre care procurorii spun că este supraevaluată. Alina Bica a fost dusă la DNA joi, fiind cercetată într-un dosar privind despăgubirea pe un teren de 13 hectare de teren agricol din Bucureşti, zona Plumbuita. DNA spune că s-a autosesizat privind acest caz în data de 15 octombrie. În urma cercetărilor, procurorii au descoperit că o comisie a Autorităţii Naţionale privind Restituirea Proprietăţilor a aprobat în 2011 o despăgubire de 89 milioane euro. De această despăgubire ar fi beneficiat omul de afaceri Gheorghe Stelian. Din comisia care a aprobat despăgubirea a făcut parte şi Alina Bica, care la acea dată era secretar de stat în cadrul Ministerului Justiţiei.

Cu toate că ştiau că expertul a supraevaluat despăgubirea, comisia din care făcea parte Bica a aprobat suma. DNA susține că prejudiciul adus statului este de 62 milioane de euro. În opinia DNA, despăgubirea justă pe cele 13 hectare era de 27 milioane de euro. În acelaşi dosar au fost puşi sub acuzare Alexandru Lăcrămioara şi Bogdan Dragoş-George, membri în comisia ANRP.

Și fostul vicepreședinte al ANRP Oana Vasilescu a fost reținută pentru 24 de ore, luni, de procurorii DNA, după mai multe ore de audieri. Vasilescu a fost adusă cu mandat luni la sediul DNA. În același dosar au mai fost audiați în aceeași zi fostul președinte ANRP Crinuța Dumitrean, precum și deputatul PDL Cătălin Teodorescu.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!