Șeful Poliției Române, numit de premier

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 29 mai 2014

Șeful IGPR devine secretar de stat și urmează să fie numit direct de premier, după ce Camera Deputaților, ca for decizional, a votat marți un proiect de lege inițiat de Guvern. În favoarea proiectului de lege s-au pronunțat 184 de deputați, arată Realitatea TV.

„Inspectoratul General al Poliției Române este condus de un inspector general cu rang de secretar de stat, numit prin decizia premierului, la propunerea ministrului afacerilor interne, după consultarea Corpului Național al Polițiștilor”, se arată în proiectul de lege al Guvernului.

Modificarea a fost adoptată și de către Senat și a primit aviz favorabil și din partea Comisiei de apărare a Camerei, dar a stârnit dezbateri aprinse în Parlament, partidele din Opoziție spunând că România e singura țară din Europa în care șeful Poliției primește un rang politic. Poziția Guvernului a fost apărată de liderul grupului PSD din Camera Deputaților, Marian Neacșu, care a spus că, de fapt, în acest fel, șeful Poliției va avea o poziție de egalitate în raport cu alți conducători de instituții cu rang de secretar de stat.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!