Semn de demnitate

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 20 noiembrie 2015

Azi îi spunem “Regele” lui Gheorghe Hagi. Nu zic, nu a fost un jucător rău, iar realizările sale nu sunt chiar de trecut cu vederea. Mai ales, este viu și proaspăt. Însă cunosc măcar patru jucători români care ar fi revendicat fără probleme acest titlu. Dobrin nu mai trăiește și Ceaușescu nu l-a lăsat să se transfere în străinătate. Mă rog, nici în Mexic n-a jucat, așa a vrut Angelo Niculescu și unii spun că așa au vrut Dinu și Lucescu, șefii desantului dinamovist de la națională. Nu putea să-i facă de râs “Gâscanul”, mai ales că n-a vrut vreodată să cedeze Piteștiul pentru vreuna din echipele tradiționale ale Capitalei. Ceilalți sunt Adi Ilie, Lucian Sânmărtean și da, ați ghicit, Adrian Mutu. Despre el vorbim azi.

Adi va fi protagonistul unui documentar realizat în Marea Britanie, unde a jucat la unul dintre marile nume ale fotbalului englez, Chelsea. Documentarul va încerca să vadă care este povestea jucătorilor care au intrat în declin din motive mai mult decât subiective, și care acum și-au pus ghetele deoparte. Mutu nu și le-a pus, dar joacă în India și mai mult de atât nu poate fi spus. Alături de el, în documentar vor mai apărea nume ca Adriano, Denilson, Wiese sau, ooo, Paul Gascoine, geniul nebun al fotbalului, capabil să schimbe soarta unui meci doar pentru că intra băut în teren. La fel ca Dobrin, vedeți, iar vorbesc de el.

Ceea ce face documentarul este să adune poveștile rataților. Iar Adrian al nostru este un ratat. Cocaină, sibutramină, bătăi, divorțuri și acestea sunt doar lucrurile de suprafață. Vărsați o lacrimă pentru el, ne-a călcat în picioare speranța din postura în care natura a așezat în el un talent care nu este accesibil tuturor. Apoi zâmbiți. Voi nu veți câștiga vreodată bani de pe urma ratării, iar acesta este un semn de demnitate.

El nu-și permite demnitatea.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!