Semnati petitia de sustinere a studentilor romani

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Diaspora pe data 17 februarie 2014

O petitie adresata reprezentantilor Guvernului de la Londra in care se cere dreptate pentru studentii romani si bulgari a fost lansata pe website-ul www.change.org.

„Studentii romani si bulgari din universitatile britanice sunt pe nedrept tinta noilor masuri ale guvernului prin care s-a decis inghetarea imprumuturilor acordate pentru finantare in perioada studiilor. Unii dintre ei au fost obligati sa returneze o parte din acesti bani, in timp ce altii se vad nevoiti sa se retraga de la cursuri, ajungand in imposibilitatea absolvirii anului universitar”, se arata in textul petitiei.

Initiatorii acestei forme de protest atrag atentia ca „decizia este orientata exclusiv catre romani si bulgari. Studentii raman fara sustinere financiara, dar si universitatile pierd astfel fonduri importante care le pot afecta negativ desfasurarea activitatii”.

Petitionarii cer guvernului „clarificarea situatiei sau renuntarea la aceste masuri pentru a permite studentilor sa se concentreze asupra propriilor studii beneficiind de ajutorul financiar care le-a fost garantat”.

Petitia a fost semnata de Ryan Carter si Roxana Andrusca. Ea avea 177 de sustinatori in 11 februarie, fiind adresata direct ministrului educatiei din cabinetul Cameron, David Willets.

Oricine doreste sa semneze textul si sa se alature acestei forme de protest o poate face accesand link-ul http://www.change.org/en-GB/petitions/david-willets-mp-clarify-or-remove-ruling-of-loans-for-romanian-and-bulgarian-university-students

Autor articol: Marcel Istrate
Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!