SEMNAȚI PETIȚIA ONLINE PENTRU O NOUĂ SECȚIE DE VOT ÎN LONDRA!

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 4 noiembrie 2014

”Deschidem o noua sectie de votare! 16 Noiembrie 2014-LONDRA”

O petiție pentru deschiderea unei noi secții de vot la Londra cu ocazia celui de-al doilea tur de scrutin pentru Alegerile Prezidențiale, ce urmează a avea loc în 16 noiembrie, a fost lansată de mai mulți reprezentanți ai unor asociații românești ce funcționează în Regatul Unit.

Aceștia au reușit să strângă peste 1.000 de semnături de la românii nemulțumiți că nu au reușit să își exprime votul duminică, 2 noiembrie, la cele trei secții de vot din capitala Marii Britanii.

Petiția poate fi semnată și online pe adresa de web:

http://www.petitieonline.com/deschidem_o_noua_sectie_de_votare_16_noiembrie_2014-londra.

Aceasta fusese semnată online de aproximativ 600 de români până în seara de 3 noiembrie, la doar o zi după ce a fost creată. Iniţiativa aparţine unui „grup de români din comunitatea din Londra”, după cum precizează autorii acesteia.

„Lista cu toate semnăturile, însoţită de un memorandum, a fost trimisă către Ministerul Afacerilor Externe şi senatorului de diaspora Vasile Badea. În textul memorandumului se cere suplimentarea secţiilor de votare din Londra pentru 16 noiembrie, cu ocazia celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. Am avansat şi câteva propuneri de spaţii în acest sens”, ne-au precizat iniţiatorii petiţiei.

Termenul de depunere a unei astfel de petiţii este de 48 de ore de la data de 2 noiembrie, la care a avut loc primul tur de scrutin pentru alegerea viitorului Preşedinte al României. De asemenea, petiţia trebuie să fie susţinută de minim 300 de semnături, pentru a avea şanse de reuşită, după cum ne-au mai informat autorii demersului. „Îndeplinim toate aceste condiţii”, au mai spus aceştia, subliniind că aşteaptă un răspuns favorabil din partea autorităţilor de la Bucureşti, „cel târziu luni, 10 noiembrie”. 


Comentarii

O parere la “SEMNAȚI PETIȚIA ONLINE PENTRU O NOUĂ SECȚIE DE VOT ÎN LONDRA!”

  1. Georgeta Francisca Bas Spune:

    Locuiesc in Olanda si sustin infiintarea de sectii de votare in orice tara/oras este nevoie !!
    Unitate in Diaspora !!

Spune-ti si tu parerea!