Semnături pentru debarcarea lui Tăriceanu

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 13 februarie 2015

Prim-vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu a declarat, miercuri, că liberalii au început strângerea de semnături în rândul senatorilor pentru proiectul de hotărâre care vizează revocarea lui Călin Popescu Tăriceanu din funcția de președinte al Senatului.

„E unul dintre obiectivele noastre să creăm o majoritate la Senat și să schimbăm conducerea Senatului, normal că am început să strângem semnături pentru proiectul de hotărâre în cadrul grupului de senatori ai PNL, urmând ca după aceea să ne adresăm și altor senatori, sperând să facem o majoritate care să voteze pentru acest proiect de hotărâre”, a spus Atanasiu.

El a menționat că până în prezent au semnat și unii parlamentari neafiliați care au fost prezenți la ședința de plen de miercuri, evitând să precizeze dacă până acum între semnatari se numără Mircea Geoană. Prim-vicepreședintele PNL a susținut că revocarea președintelui Senatului ar putea avea loc săptămâna viitoare.

Atanasiu a menționat că dorește ca numărul de semnături strânse pentru revocarea lui Tăriceanu să depășească jumătate plus unu din numărul total al senatorilor.

El a afirmat că între motivele invocate pentru înlocuirea lui Tăriceanu se numără faptul că în urmă cu o săptămână președintele Senatului ar fi încuviințat încălcarea Regulamentului prin nealocarea unei poziții de membru în Biroul Permanent al acestei Camere din partea PNL, conform algoritmului politic.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!