Sentinţă pentru Huşărencu: zece luni de închisoare!

Articol publicat in sectiunea Diaspora, Poveşti româneşti pe data 15 august 2015

mircea_husarencu_accident_mortal_1_1

Românul, care sosise în Marea Britanie cu doar o săptămână mai devreme, a avut marea neşansă de a ucide din culpă, într-un accident auto, o fetiţă de numai doi ani. În urma sentinţei judecătoreşti de pe 10 august, Mircea Huşărencu, de 46 de ani, a fost condamnat la zece luni de închisoare.

Părinţii fetiţei, de 51, respectiv 46 de ani, s-au arătat neconsolaţi de faptul că vinovatul cumplitului accident avea să fie pedepsit: „Singurul rezultat care ne-ar fi satisfăcut astăzi la tribunal ar fi fost ca fetiţa noastră să se întoarcă în braţele noastre, însă acest lucru este imposibil.”

Comentariile de la finalul articolului pe acest subiect postat pe site-ul publicaţiei Daily Mail nu erau tocmai prietenoase la adresa românului. „Bine că n-a călcat un fazan sau vreo vulpe, ar fi primit cu singuranţă încă patru luni la sentinţă”, spune Arkley Barnet. „Dacă ar fi furat nişte bani pedeapsa ar fi fost cu mult mai mare”, scrie Looneylin, în timp ce Mike din Bedford se plânge că „tocmai de aceea îşi pierd oamenii încrederea în sistemul legal britanic”. British Bulldog, mai pragmatic, consideră că dacă Marea Britanie nu ar fi fost membră a UE, acest deces nu s-ar fi întâmplat.

 

O zi de marţi neagră

Şansa lui Mircea Huşărencu de a-şi găsi de muncă în Marea Britanie, ca şi şofer de microbuz pentru compania South West Minibuses, s-a transformat într-un episod urât în viaţa românului şi a familiei acestuia.

Venise în UK cu doar o săptămână înainte de 28 aprilie 2015, ziua fatidică. De miercuri până duminică Huşărencu a fost beneficiarul unui training intensiv, iar de luni a început munca de şofer pe un microbuz cu 29 de locuri în localitatea Bristol, unde avea de transportat angajaţii unui depozit de vinuri local, de la o parcare temporară şi până în curtea firmei.

Doar că în a doua zi de muncă, marţi, 28 aprilie, când românul a virat microbuzul Mercedes la dreapta, înspre curtea depozitului, nu a băgat de seamă că din sens opus mergea regulamentar un autoturism Toyota Yaris, pe care l-a acroşat din plin.

Un pasager din microbuzul românului care a asistat la accident, a explicat judecătorului că şoferul a condus foarte bine, că nu depăşise viteza şi că nici nu vorbea la telefon. În schimb, pasagerul a declarat că a văzut autoturismul ce se apropia din sens opus şi că nu înţelege cum de şoferul microbuzului nu l-a zărit.

Pentru fapta sa, Mircea Huşărencu a primit o pedeapsă de zece luni de închisoare, i s-au pus puncte pe permisul de conducere şi i s-a cerut să achite £900 pentru a acoperi costurile de tribunal.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!