Sepsi, la națională?

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 15 ianuarie 2016

612 sepsiUn obişnuit al fotbalului din Vestul Europei, după ce a jucat de-a lungul carierei la Rennes, Benfica şi Racing Standarder, Sepsi a început în această vară un nou capitol al carierei, semnând pe 2 ani cu FC Nurnberg, echipă care a terminat sezonul trecut pe locul al nouălea în liga a doua din Germania. Startul în Zweite Bundesliga nu a fost cel mai bun, o problemă musculară ţinându-l departe de teren în primele etape ale sezonului, dar, odată refăcut, fostul fundaş stânga de la ASA Târgu Mureş s-a impus ca titular în echipa antrenată de Rene Weiler. 

Sepsi a jucat în 12 dintre cele 19 etape ale acestui sezon, fiind folosit atât în flancul stâng al apărării, cât şi în centrul liniei de mijloc, oferind o pasă de gol în cele 998 de minute petrecute pe teren. Integralist în ultimele şapte meciuri, fundaşul român a contribuit la saltul impresionant în clasament al echipei sale, Nurnberg ajungând pe ultima treaptă a podiumului din Zweite, poziţie care ar duce-o, în acest moment, la barajul pentru accederea în Bundesliga.

Evoluţiile constant bune ale lui Sepsi în tricoul lui Nurnberg i-au adus şi revenirea la echipa naţională, după cinci ani de absenţă. Convocat ultima dată în 2010, când a luat parte la meciurile amicale cu Israel şi Honduras, fundaşul stânga a făcut parte din lotul naţionalei pentru duelul din Irlanda de Nord.

În condiţiile în care Răzvan Raţ s-a operat la umăr şi va rata următoarele trei luni, iar celelalte opţiuni ale lui Anghel Iordănescu pentru postul de fundaş stânga sunt Steliano Filip şi Bogdan Vătăjelu, doi fotbalişti tineri, fără experienţă la nivel internaţional, Sepsi, care a ajuns deja la 28 de ani şi care şi-a trecut în CV nume importante ale fotbalului european, precum Rennes, Benfica sau Racing Santander, poate reprezenta o soluţie pentru flancul stâng al apărării României la turneul final din Franţa.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!