Serena și-a luat revanșa cu Halep

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 31 octombrie 2014

556 simona halep

Eşecul Simonei Halep în faţa Serenei Williams, scor 3-6, 0-6, din finala Turneului Campioanelor de la Singapore a intrat în istoria tenisului feminin drept al treilea cel mai dur din istoria finalelor. Precedentele eşecuri fuseseră înregistrate în 1983 şi în 2003.

Simona Halep a început bine în meciul contra Serenei Williams, din finala Turneului Campioanelor de la Singapore, reuşind să păstreze egalitatea doar până la 2-2 în primul set. Williams s-a pus pe picioare, cel mai probabil motivată şi de eşecul din grupa roşie a turneului. De la 4-3 Halep nu a mai câştigat nici măcar un game, iar Williams a a mers triumfătoare în următoarele opt game-uri, pentru a câştiga finala cu de 6-3, 6-0.

Din cele 42 de ediţii ale competiţiei feminine, în doar două finale s-a înregistrat un scor mai mare: e vorba despre finala din 1983, când Martina Navratilova a trecut cu 6-2, 6-0 de Chris Evert şi de cea din 2003, când Kim Clijsters a învins-o pe Amelie Mauresmo tot cu 6-2, 6-0.

După acest meci, Simona Halep a urcat o poziţie în clasamentul WTA, de pe locul 4 pe locul 3, datorită performanţei remarcabile pe care a reuşit-o la Turneul Campioanelor.

Halep a făcut un sezon excelent în 2014: a demarat de pe locul 11 WTA şi a reuşit performanţe precum titlu la Doha, turneu din categoria Premier 5, a treia ca valoare din circuit, finală la Madrid, turneu din categoria Premier Mandatory, a doua ca valoare din circuit, finală la Roland Garros, turneu de Grand Slam, semifinală la Wimbledon, turneu de Grand Slam, titlu la Bucureşti, turneu WTA, şi finală la Turneul Campioanelor, la care au participat cele mai bune opt jucătoare ale sezonului.

Simona a ajuns pe locul al doilea al clasamentului pe 10 august, iar pe 19 octombrie a căzut pe 4 WTA, pentru ca la final de an să urce pe 3 WTA, loc pe care va termina sezonul. Calendarul se încheie pe 9 noiembrie, dar turneele care urmează nu sunt importante, în plus Simona Halep nu va mai participa la nici unul dintre ele.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!