Serviciile energetice britanice, explicate de un român

Articol publicat in sectiunea Articole recente, Diaspora, Utilităţi pe data 14 septembrie 2016

uk_contoar energie electrica preplatita

Achitarea costurilor consumului de gaz sau curent electric cu ajutorul unui card cu pre-plată este cea mai frecventă modalitate prin care românii stabiliţi în Marea Britanie îşi plătesc cheltuielile cu energia, în locuinţele pe care ei le ocupă. Acest tip de consum este larg răspândit în întreaga lume, iar furnizorii de utilităţi din Regatul Unit l-au introdus în urmă cu mulţi ani. El este preferat în special de către proprietarii de locuinţe atunci când închiriază spaţiile de locuit pe care le deţin familiilor de imigranţi. Dar procedeul de pre-plată sau „top-up” – aşa cum este cunoscut în limba engleză – presupune, în egală măsură, avantaje şi dezavantaje…

 

Energie cu pre-plată pentru chiriaşi

Cardurile „top-up” pentru plata consumului energetic sunt mai ales în favoarea proprietarilor de locuinţe închiriate şi mai mult în dezavantajul chiriaşilor, crede Marius M., un român de 46 de ani, care trăieşte în Londra, împreună cu familia sa, de aproape nouă ani. „Totuşi, există avantaje şi pentru chiriaşi… În final, cred că este o modalitate echitabilă de a plăti exact cât consumi”, mai opinează românul.

Marius nu este străin de metodele de contorizare a energiei pentru că a lucrat şi în ţara natală în acest domeniu. „În România, acest gen de contoare se numesc «cu pre-plată». Iar principiul lor de funcţionare este cât se poate de simplu: furnizorul de energie oferă consumatorului un card pe care se pot face plăţi, pentru ca ulterior să fie introdus în aparatul de contorizare. Apoi, posesorul acestuia va putea consuma gaz sau curent electric atât timp cât valoarea acestui consum este acoperită de plata făcută prin intermediul cardului”, explică românul.

El mai consideră un avantaj în favoarea consumatorului faptul că furnizarea de energie (curent electric sau gaze) nu este decuplată de către aparatul de contorizare, imediat când banii de pe cardul de pre-plată (top-up) s-au epuizat.

—————————————

„În general, furnizorii de utilităţi acordă clienţilor lor, odată cu cardul respectiv, un credit. Creditul poate fi activat când nu mai sunt bani pe card, permiţând o perioadă-tampon, în care consumatorul îşi poate reîncărca cardul. Iar valoarea creditată se retrage automat, imediat ce cardul a fost reîncărcat. Acest lucru este bun pentru că sunt şanse minime să rămâi în pană de curent sau de gaz.

Dar trebuie ţinut cont şi de plăţile suplimentare pe care furnizorii le percep de fiecare dată când îşi recuperează banii de pe cardul pe care ai pus o anumită sumă de bani, în momentul în care ai folosit creditul pe care ei ţi l-au pus la dispoziţie.”

Marius M.

—————————————

 

Gaz şi curent de vânzare la colţul străzii

Cel mai mare dezavantaj al cardurilor cu pre-plată sau „top-up” este dat de faptul că pentru a pune bani pe card, trebuie să te deplasezi la anumite magazine, autorizate de furnizorii de energie electrică.

„Cardurile «top-up» sunt fără îndoială de preferat atunci când eşti chiriaş. Când am venit în Anglia, în urmă cu peste şase ani, la început, am locuit într-o casă pe care o împărţeam cu alţi chiriaşi. Acolo inconvenientul era că proprietarul plătea facturile de utilităţi, iar consumul era la liber, să zicem aşa. Însă, dacă valoarea facturii de curent sau de gaz era mai mare decât se aştepta el, imediat ne pretindea să reducem consumul de gaz, apă caldă sau curent electric. În cazul cardurilor cu pre-plată, aceste probleme sunt eliminate din start. Totuşi, am trăit momente neplăcute şi în calitate de consumator de energie care deţine un «top-up card»”, insistă bărbatul.

El îşi aminteşte cum, odată, a descoperit noaptea, aproape de miezul nopţii, că a rămas fără curent şi că nu îşi mai găseşte cardul pe care trebuia doar să îl introducă în contorul electric pentru a restabili furnizarea de energie electrică.

„Ca un făcut, s-a întâmplat la cea mai nepotrivită oră; trecuse de 11:00 noaptea. Mă uitam la televizor, cu soţia şi copiii şi ne-am trezit brusc că nu mai avem curent. Iniţial, nu mi-am făcut probleme. M-am dus să iau cardul şi să activez creditul pus la dispoziţie de furnizorul de utilităţi. Mă gândeam că voi pune bani pe card a doua zi de dimineaţă, în drum spre serviciu. Problemele au început însă, în momentul în care am constatat că acel card de care aveam nevoie este de negăsit. Am început să mă îngrijorez în momentul în care copilul meu a început să plângă, fiindu-i frică să stea pe întuneric.

Am sperat să rezolv problema prin telefon, dar nimeni nu mai răspundea la liniile telefonice la ora aceea. Nu mai aveam nici internet, dar am reuşit să mă conectez la o reţea necunoscută, totuşi. Apoi m-am uitat pe internet să văd ce magazine erau deschise în apropiere, la miezul nopţii. Noroc că laptopurile sunt dotate cu baterie, deci aveam un calculator care funcţiona şi fără să fie alimentat de la reţeaua de curent.

În final, am găsit un astfel de magazin la o distanţă de vreo 2 km. M-am dus până acolo şi am rezolvat problema. Mi-au cerut un cod de consumator, pe care, din fericire, îl aveam la mine, pentru că mai păţisem ceva asemănător şi în alte rânduri. Mi-au dat un nou card şi m-am întors acasă pentru a readuce curentul electric în locuinţa în care stăteam. Între timp, soţia şi copiii adormiseră la lumina lumânărilor…”, îşi încheie Marius M. mărturisirea.

 

„Top-up” la mine acasă…

„Am continuat să frecventez magazinele din apropierea casei pentru a-mi încărca bani pe cardul de energie electrică şi de gaze până la începutul acestui an. De atunci lucrurile s-au schimbat…”, ne-a dezvăluit, în continuare, românul de 46 de ani. În prezent, el spune că îşi administrează în continuare consumurile de energie cu ajutorul cardurilor cu pre-plată, dar fără a mai fi nevoit să apeleze la comercianţii din colţul străzii, de câte ori rămâne fără gaz sau curent electric.

„La sfârşitul anului trecut, am primit o scrisoare de la British Gas (BG), în care eram anunţați că această companie este prima care oferă clienţilor săi echipamente care permit încărcarea cardurilor «pop-up» direct online, pe calculatorul personal de acasă. Era exact ceea ce îmi doream. Aşa că, fără ezitare, m-am interesat care sunt condiţiile prin care pot obţine şi eu acel echipament”, mai povesteşte M.

El mărturiseşte că cei de la BG i-au cerut, ca primă condiţie, să renunţe la furnizorul de energie al cărui client era de când se stabilise în Marea Britanie. „Am acceptat totuşi. Am făcut toate formalităţile necesare şi am trecut la British Gas.” Demersul a durat, însă, mai mult decât se aştepta. „Cred că am aşteptat circa trei luni până când am devenit client British Gas şi am primit acasă, prin intermediul poştei, un colet micuţ ce conţinea cele două echipamente cu care să pot să încarc atât cardul de curent electric, cât şi cel de gaz. Ambele se conectează la calculator printr-un cablu USB. În plus, mi-am făcut un cont online pe website-ul British Gas şi… cam asta a fost tot”, mai spune Marius.

Acum, în fiecare weekend, Marius M. îşi încarcă cardurile cu pre-plată pentru consumul de curent electric şi de gaz, de acasă, cu ajutorul propriului calculator şi folosind conexiunea de internet proprie.

—————————————

„Ştiu exact cât gaz şi curent electric consum săptămânal, aşa că, în fiecare sâmbătă, după ce iau salariul, încarc sumele necesare pe carduri, intrând pe internet de pe calculatorul propriu. În plus, nu mai folosesc deloc creditele puse la dispoziţie de furnizorii de utilităţi şi, deci, nu mai le plătesc acestora sume suplimentare din această cauză.”

Marius M.

—————————————

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!