Serviciile Royal Mail: retrimiterea

Articol publicat in sectiunea Utilităţi pe data 27 noiembrie 2011

Uneori, poşta britanică nu poate livra o scrisoare sau un pachet destinatarului deoarece acesta nu este acasă să semneze de primire sau mărimea pachetului a împiedicat poştaşul să-l lase în cutia de scrisori. Acum puteţi programa retrimiterea pachetului în mod rapid direct de pe calculatorul personal, fie la adresa dumneavoastră, fie la oficiul poştal local sau la altă adresă din aceeaşi zonă a codului poştal. Pentru a înţelege mai bine procesul retrimiterii unei scrisori / unui pachet, am întocmit pentru dumneavoastră o serie de întrebări şi răspunsuri:

 

Ce înseamnă biletul „Something for you”?

Veţi primi un astfel de mesaj când poştaşul nu v-a găsit acasă pentru a vă da scrisoarea/pachetul. Biletul respectiv explică motivul pentru care nu s-a putut realiza livrarea, şi va explica cum se poate realiza retrimiterea sau colectarea respectivului pachet.

 

Ce înseamnă zona codului poştal?

Zona codului poştal (postcode area) este determinată de zona în care lucrează oficiul poştal. Poşta nu va putea face retrimiterea în afara acestei zone. În cele mai multe cazuri, de exemplu, dacă locuiţi în SE25, aceeaşi zonă ar cuprinde toate codurile poştale care încep cu SE25.

 

De ce dovezi am nevoie?

Veţi avea nevoie de o dovadă a identităţii când veţi merge să ridicaţi scrisoarea/pachetul de la Post Office® sau Delivery Office. Dacă îl va ridica cineva în numele dumneavoastră, atunci vor trebui să vă dovedească identitatea. Ca dovadă a identităţii puteţi folosi:

  • carnetul de conducere;
  • Bank / Building Society / National Saving Book;
  • un Cheque Guarantee / card de credit sau debit;
  • un carnet de cecuri;
  • paşaport valabil;
  • cartea de identitate;
  • persoanele sub 18 ani (National Insurance Card, Medical Card sau Savings Book).

 

Ce este numărul de referinţă de 13 caractere?

Există posibilitatea ca la sfârşitul biletului „Something for you” să existe un număr de referinţă de 13 caractere, de ex. AA 0001 0001 9GB. Acest număr ajută la identificarea pachetului pentru returnare.

 

De ce nu pot să aranjez retrimiterea în următoarea zi lucrătoare?

Este nevoie de 48 de ore pentru ca pachetul să fie retrimis. Acest lucru asigură timpul necesar sosirii pachetului la birou şi retrimiterea sa.

 

Pot să primesc lucrurile mai devreme de 48 de ore?

Da, dacă veniţi personal la ghişeul Delivery Office. Verificaţi pe spatele biletului „Something for you” perioada de aşteptare înaintea colectării.

 

La ce oră se va retrimite scrisoarea/pachetul?

Îl veţi primi odată cu poşta normală, în programul obişnuit al oficiului. Oricum, existând posibilitatea de a fi trimis cu altă maşină, scrisoarea/pachetul poate ajunge între 07.00 şi 18.00 în ziua în care aţi programat primirea ei/lui.

 

Ce este menţiunea Local Collect Service?

Pentru o taxă adiţională de 1.50 lire, puteţi aranja ca pachetul să fie retrimis la un oficiul local al poştei, de unde îl puteţi colecta personal.

 

De ce nu pot plăti 1.50 lire online?

În prezent, poşta nu oferă această opţiune, deoarece nu ar reuşi să coreleze informaţia legată de pachetele individuale. Dar ea este luată în calcul şi ar putea face parte din oferta de viitor.

 

Cât va sta pachetul la poştă până să fie trimis înapoi?

Scrisorile/pachetele trimise în sistem „Recorded Signed For” vor sta o săptămână. Cele trimise în sistem „Royal Mail Tracked” vor aştepta două săptămâni, în timp ce toate celelalte pachete vor sta trei săptămâni. Dacă pachetul nu a fost preluat în această perioadă, el va fi trimis înapoi la expeditor, dacă este posibil.

 

Care este orarul biroului Delivery Office?

Ele ar trebui să se afle pe spatele biletului „Something for you”. Puteţi suna la 0845 6050767 pentru detalii sau puteţi apela numărul de telefon înscris pe bilet.

 

Pot trimite pe altcineva să ridice pachetul?

Da. Aceasta va trebui să se prezinte cu biletul „Something for you” în original, plus o dovadă a indentităţii dumneavoastră.

 

Detaliile mele personale sunt în siguranţă dacă le introduc online?

Securitatea este foarte importantă. Detaliile sunt preluate printr-o reţea securizată, şi ţinute într-un sistem care corespunde standardelor britanice în materie de securitate. Pentru ca detaliile dumneavoastră să rămână în siguranţă, nu daţi nimănui parola dumneavoastră.

 

Ce se întâmplă când sunt mai multe scrisori/pachete înscrise pe biletul „Something for you”?

Va trebui să completaţi o cerere pentru fiecare obiect în parte.

 

Alte probleme?

Dacă aveţi alte probleme, atunci puteţi suna la serviciul de relaţii cu clienţii, 08457 740 740.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!