Serviciul local de traducere

Articol publicat in sectiunea Acte, Diaspora, UK la bani mărunţi pe data 26 noiembrie 2015

translator_interpret

Dacă aveţi nevoie de ajutor vizavi de traducerea dintr-o limbă în alta, atunci autorităţile locale de care aparţineţi vă pot pune la dispoziţie un serviciu de traducere.

 

Cum să obţineţi ajutorul unui interpret sau translator

Dacă vizitaţi birourile autorităţii locale sau dacă aveţi o întâlnire stabilită cu unul dintre consilierii locali, atunci puteţi cere să dispuneţi de un interpret. Autoritatea locală va aranja acest lucru pentru dumneavoastră, un interpret urmând să traducă fie în mod direct, fie prin telefon. Dacă nici unul dintre interpreţii consiliului nu este disponibil pentru data respectivă, atunci întâlnirea va fi amânată pentru o dată ulterioară, la care să beneficiaţi de asistenţa necesară.

 

Informaţii despre serviciile de traducere

Unele persoane vor avea nevoie de ajutor în ceea ce priveşte traducerea dintr-o limbă în alta, iar autorităţile locale:

  • vă vor ajuta să vă întâlniţi personal cu un traducător;
  • vă vor pune la dispoziţie informaţii referitoare la folosirea serviciilor de traducere;
  • vor căuta moduri prin care să îmbunătăţească aceste servicii.

Toate departamentele autorităţilor locale trebuie să pună la dispoziţia clienţilor lor un ajutor pentru traducere. Unele servicii vor fi furnizate prin prisma comunităţilor locale, sau a unui grup profesionist de translatori şi interpreţi, în funcţie de necesităţile clientului.

Serviciul de traducere va fi întotdeauna unul confidenţial. După ce vi s-a oferit opţiunea unui serviciu profesional de traducere, trebuie să vă folosiţi pentru acest scop doar de membri adulţi ai familiei sau de prieteni, pe post translatori. Copiii nu trebuie folosiţi niciodată în acest scop.

Dacă doriţi mai multe informaţii referitoare la traducere şi interpretare, trebuie să contactaţi autorităţile locale.

Adresa următoare vă va duce pe o pagină care vă va permite introducerea detaliilor adresei dumneavoastră şi care, după aceea vă va direcţiona spre website-ul consiliului local, unde puteţi afla mai multe detalii referitoare la serviciile de interpretare şi traducere: http://goo.gl/83Jtnb.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!