Sezon excelent pentru Bicfalvi

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 5 iunie 2015

bicfalviTransferul în Ucraina i-a dat posibilitatea lui Eric Bicfalvi să aibă explozia pe care o aştepta. Mijlocaşul de 27 de ani a fost cel mai bun om al lui Volin Luţk, echipă care a terminat pe locul 7, şi unul dintre cei mai buni jucători din Ucraina. Eric a terminat campionatul pe prima treaptă în clasamentul golgheterilor, cu 17 goluri marcate, la fel ca Teixeira. Volin a marcat în campionat de 38 de ori, ceea ce înseamnă că a contribuit la aproape jumătate din totalul de goluri al echipei.

Înainte de meciurile din ultima etapă a campionatul Ucrainei, Eric avea un gol avans. Teixeira a marcat în Şahtior-Karpaty 2-2 şi l-a egalat în topul celor mai buni marcatori. Este o performanţă remarcabilă, având în vedere că în Ucraina sunt jucători cotaţi la milioane de euro, precum Teixeira, Yarmolenko, Luiz Adriano, Konoplyanka sau Douglas Costa.

Un merit aparte la această performanţă îl are și antrenorul lui Volin, Vitali Kvartsyanyi, cel care l-a împins pe Bicfalvi de la închidere până în spatele vârfului, în condiţiile în care la Steaua a jucat doar mijlocaş defensiv şi chiar fundaş dreapta. În plus, i-a dat încredere mijlocaşului de 27 de ani, chiar dacă înţelegerea lui Eric expiră în această vară.

Eric Bicfalvi a marcat în acest sezon pentru Volin 19 goluri şi a oferit patru pase decisive, în 28 de apariţii în toate competiţiile. Internaţionalul român se pregăteşte acum să revină în ţară, unde face parte din lotul României pentru meciul cu Irlanda de Nord, din preliminariile EURO 2016.

Sezonul viitor îl va prinde, după toate probabilitățile, la altă echipă. Fostul jucător al Stelei îşi termină contractul cu Volin în această vară şi este căutat de mai multe cluburi importante.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!