Sfaturi la minut

Articol publicat in sectiunea Sănătate pe data 29 aprilie 2016

De ce ar trebui să ne spălăm pe față cu bicarbonat de sodiu?

Nu doar tinerii se confruntă cu acneea și vor să scape de porii dilatați. Secreția de sebum este o problemă care nu ține cont de vârstă și multe persoane sunt dispuse să încerce orice tratament pentru a scăpa de aceste neplăceri.

Vestea bună este că nu trebuie să apelați la proceduri complicate sau la creme costisitoare pentru că ingredientul magic se află în orice bucătărie.
Potrivit www.healthylifetricks.com, cel mai bun tratament pentru porii dilatați este bicarbonatul de sodiu. Tot ce trebuie să faceți este să turnați două linguri de bicarbonat de sodiu în palmă și puțină apă pentru a forma o pastă. Masați fața demachiată cu acest amestec, clătiți-vă și aplicați o cremă hidratantă.
Bicarbonatul de sodiu este eficient în eliminarea sebumului și a celulelor moarte, iar rezultatele vor putea fi observate în numai o săptămână de utilizare.

 

De ce ar trebui să dormim pe partea stângă

Fiecare dintre noi preferăm o anumită poziție în care să dormim, în funcție de cât de comodă găsim acea poziție.
Cele mai recente studii demonstrează că cel mai sănătos pentru organismul nostru este să dormim pe partea stângă.
Trebuie să evităm să dormim pe partea dreaptă și să ne obișnuim să dormim pe partea stângă.
Iată cinci beneficii pe care le are acest lucru:

  1. Dormitul pe partea stângă îmbunătățește sănătatea și funcționarea multor organe.
  2. Această poziție ajută la funcționarea optimă a sistemului limfatic, cel care se ocupă de transportul unor substanțe importante cum ar fi proteinele și glucoza, a căror filtrare și drenare se produce pe partea stângă a corpului.
  3. Dormitul pe partea stângă ajută digestia, datorită faptului că stomacul și pancreasul sunt așezate spre stânga. Această poziție îmbunătățește procesul de secreție a enzimelor digestive.
  4. Inima este și ea ajutată dacă dormim pe partea stângă. Specialiștii susțin că astfel se îmbunătățește fluxul sanguin și se regularizează cordul.
  5. Activitatea splinei este favorizată de această poziție de somn, iar rolul ei este legat de cel al sistemului limfatic.

 

Sindromul premenstrual

Femeile care urmează o dietă bogată în vitaminele B, bazată mai mult pe spanac și cereale fortificate, au un risc cu 25% mai mic de a suferi de sindromul premenstrual, arată un studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition. Însă această scădere a riscului nu a fost observată în cazul femeilor ce au obținut vitaminele B din suplimentele nutritive.

Printre simptomele sindromului premenstrual se numără: anxietatea, depresia, iritabilitatea, durerile abdominale, oboseala și balonarea. Acest sindrom afectează o femeie din șase, iar pentru tratament se prescriu de obicei antidepresive și anticoncepționale. Acest tratament medicamentos este scump și are, de obicei, efecte secundare. O dietă bogată în vitamina B poate preveni aceste probleme, fără efectele secundare asociate medicamentelor folosite pentru tratament. Pentru a obține cantități suficiente de tiamină și riboflavină, cercetătorii recomandă cereale fortificate, orez sălbatic, fasole și 100 de grame de carne roșie. De asemenea, o sursă bogată de tiamină și riboflavină este drojdia.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!