Sfaturi pentru a rămâne însărcinată cât mai repede

Articol publicat in sectiunea Sănătate pe data 6 februarie 2015

pregnancy test24_1

Sfaturi pentru a rămâne însărcinată cât mai repede caută femeile care s-au așezat la casele lor și tot ce le lipsește este un bebe. Însă, cum procedezi?! Simplu: dă o mână de ajutor mamei-natură și creează cadrul ideal pentru sarcină. Iată cum!

 

Control medical

Înainte de toate, femeia trebuie să înceapă cu un control medical complet pentru a vedea exact care sunt nivelurile vitaminelor, cum ar fi acidul folic, în organism. Acestea sunt esențiale pentru a vedea dacă corpul femeii prezintă condițiile optime pentru a rămâne însărcinată. Mai cu seamă acidul folic este esențial înainte de sarcină, dar și în primul trimestru. Însă valorile exacte și, per ansamblu, starea de sănătate a femeii pot fi evaluate doar în urma unui control medical și a unor analize. Așadar, primul dintre sfaturile pentru a rămâne însărcinată cât mai repede pentru o doritoare mămică este să se ducă la medic!

 

Cunoașterea ciclului menstrual

O femeie care vrea să rămână însărcinată cât mai repede trebuie să-și cunoască propriul ciclu menstrual, să-și calculeze exact perioada de ovulație, care are loc în a 14-a zi de la cea a venirii menstrei. Aceasta este cea mai fertilă perioadă a femeii! Însă această regulă este valabilă doar în cazurile ciclurilor regulate, în caz contrar, tot vizita la medic este cea „salvatoare”.

 

Mit: poziția sexuală de concepere a copilului

Printre sfaturile pentru a rămâne însărcinată cât mai repede s-a strecurat și un mit: că anumite poziții ar fi mai „bune” pentru conceperea unui bebe. Total fals! Cuplurile care vor să devină părinți nu trebuie să se concentreze asupra poziției sexuale, ci asupra actului sexual în sine care trebuie să aibă loc cu frecvență în a 14-a zi a ciclului menstrual al femeii, așadar, în timpul ovulației.

 

Poziția potrivită după sex

Chiar dacă nu există o poziție sexuală potrivită pentru conceperea unui copil, există totuși un aspect concret pe care femeia poate să îl facă după sex pentru a-și spori șansele de a rămâne însărcinată: să stea întinsă pe spate, în pat, timp de 10-15 minute pentru ca lichidul spermatic să aibă timp să treacă în colul uterin.

 

De câte ori faci sex ca să rămâi însărcinată

A exagera cu partidele de sex în timpul ovulației și în preajma ei nu este recomandat pentru că lichidul spermatic al bărbatului își pierde din consistență dacă acesta ejaculează frecvent. O zi da, o zi nu. Cam așa ar trebui să aibă loc sexul neprotejat într-un cuplu care vrea să aibă copil, în preajma ovulației.

 

Totul cât mai sănătos!

Cuplurile care vor să devină repejor părinți trebuie să-și reanalizeze stilul de viață. Orice este nociv ar trebui eliminat, iar tot ce este sănătos ar trebui introdus! Așadar, exerciții fizice moderate, o alimentație sănătoasă, bogată în fructe și legume, dar și încetarea consumului de alcool și renunțarea la fumat va ajuta cuplul să devină părinți mai repede. Atenție! Și femeia, dar și bărbatul trebuie să-și schimbe stilul de viață. Bineînțeles, este mult mai important ca femeia să aibă cel mai sănătos regim alimentar, să facă mișcare (moderat, în niciun caz excesiv) și să evite țigările și alcoolul.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

O parere la “Sfaturi pentru a rămâne însărcinată cât mai repede”

 1. tina Spune:

  Ambii parteneri sa isi faca analizele, sa mearga la ginecolog pentru a-i monitoriza perioada (menstruatie, ovulatie, etc), el este cel care va poate ajuta cel mai mult, posibil va recomanda tratament.
  Foarte important inainte de ovulatie sa nu se faca dragoste, doar cu 1-2 zile inainte, iar dupa contact partenera sa ramana cel putin 30 minute intinsa, relaxata cu perne sub fund.
  3, 4 zile dupa contact sa faca doar dus, nu baie pentru a putea ramane spermatozoizii cat mai mult inauntru ca sa isi faca treaba.
  Sper ca v-am fost de ajutor.
  Va doresc spOr la treaba si multa sanatate si fericire!

Spune-ti si tu parerea!