Sfaturi pentru un business de succes (IV)

Articol publicat in sectiunea Bani, taxe şi beneficii pe data 23 februarie 2015

business tips

E timpul tău. Foloseşte-l cum ţi-e mai bine

Unul din avantajele pe care le ai când eşti propriul tău şef este că îţi controlezi singur timpul, deci foloseşte-te la maximum de asta! Probabil că ar fi mult mai simplu să mergi la supermarket pentru cumpărături după ce duci copiii la grădiniţă, nefiind aşa de aglomerat nici în trafic, nici în magazin. În schimb, sâmbăta, ai putea să petreci câteva ore la muncă.

Important este să fii realist şi să ştii cam ce poţi face în timpul pe care îl ai la dispoziţie, fără a-ţi fi teamă să ceri ajutorul atunci când singur nu faci faţă. Dar, atenţie! E nevoie şi de repaos. Astfel că o duminică după-amiază petrecută cu familia în aer liber ar putea fi o activitate salvatoare.

 

Nu amâna treburile!

În fiecare zi, încearcă să faci prima oară lucrul care ţi se pare cel mai nesuferit. După ce ai scăpat de corvoadă, ziua devine din ce în ce mai luminoasă!

 

Administrează-ţi mai atent contul de e-mail

Fă-ţi subfoldere pe diferite categorii de e-mail, în funcţie de acţiunea care se cere. Spre exemplu: „Inbox – de răspuns”, „Inbox – de procesat”, „Inbox – neimportant” etc. Dacă un e-mail primit nu necesită un răspuns imediat, trece-l în subfolderul corespunzător.

Pasul următor ar fi să te ocupi de e-mail-urile la care trebuie să răspunzi, în ordinea urgenţei, fără a fi distras de e-mailurile neprioritare. De asemenea, se elimină astfel şi riscul de a sări peste un e-mail care necesită un răspuns rapid pentru că s-a rătăcit printre numeroasele e-mail-uri mai puţin importante.

 

Începe ziua-n forţă!

Ultimul lucru pe care ar trebui să-l faci seara, înainte de a părăsi biroul, este să-ţi pui la punct lista cu ce ai de făcut în ziua următoare. În felul acesta, a doua zi va debuta optim.

 

Acordă-ţi timp de gândire

Două ore pe zi pentru a te gândi şi a planifica sunt tocmai bune. Ai de condus o afacere, iar dacă nu eşti atent, vei ajunge să fii tu condus de ea!

 

Cunoaşte-ţi situaţia de moment

Fii tot timpul cu temele făcute. Nu lăsa lucrurile neterminate până spre sfârşitul săptămânii sau al lunii. Trebuie să ai o imagine clară a creditorilor, a datornicilor, precum şi a contului bancar şi a numerarului, ca să poţi lua în orice moment decizia corectă.

 

Planifică. Planifică. Şi, după ce ai terminat, planifică din nou!

Planificarea te ajută să te asiguri că proiectele tale sunt solide, iar riscurile asumate minime. Planificarea nu te costă nimic, dar te poate salva de la pierderi de capital pe activităţi care n-au finalitate. În acelaşi timp, nu te pierde în planificare. Trebuie să ştii să şi acţionezi, astfel încât să nu treacă oportunitatea pe lângă tine. Deci, încearcă să găseşti un echilibru între planificare şi execuţie, în fiecare situaţie.

 

Ieşi din zona ta de confort!

Tot ceea ce-ţi doreşti, lucrurile pe care le visezi, se găsesc de regulă în afara zonei tale de confort. Pentru a le obţine, va trebui să păşeşti într-acolo. Iată cum poţi face asta:

  • acceptă, ţine piept, îmbrăţişează, fă-ţi loc printre temerile tale;
  • învaţă să te arunci zilnic în situaţii dificile;
  • ori de câte ori vei face eforturi să ieşi din zona ta de confort, vei ajunge mai departe; de fapt, este un proces continuu;
  • e nevoie de curaj pentru aşa ceva, astfel că nu strică să ai pe cineva pe lângă tine care să-ţi dea un impuls.

Abilitatea ta de a înainta depinde de abilitatea ta de a lua decizii şi de abilitatea de a ieşi din zona ta de confort, deci acţionează ori de câte ori ai ocazia. Altfel, stagnezi.

 

Mai puţin stres

Cea mai bună metodă de a face faţă situaţiilor stresante este să le înfrunţi direct. Deschide, aşadar, acele facturi, dă acel telefon, organizează acea întâlnire. Pur şi simplu, fă-o! Apoi, te vei simţi cu siguranţă mult mai bine.

 

Veştile rele, înainte

Nu întârzia să dai veştile proaste. Şi să nu o faci niciodată pe e-mail, ci în persoană. De multe ori, situaţia gravă poate fi primită mai uşor dacă se face în persoană şi cu prima ocazie.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!