Sfaturi pentru un business de succes (V)

Articol publicat in sectiunea Bani, taxe şi beneficii, Diaspora pe data 16 martie 2015

angajati-motivati

 

Alte metode de a recruta personal nou

Vrei să angajezi? Sunt multe variante de a-ţi face reclamă posturilor disponibile, pornind de la presa locală şi până la site-urile online de locuri de muncă. Însă acestea costă bani, aşa că de ce să nu încerci să obţii nişte recomandări de la angajaţii existenţi?

Canalele de social media, precum Facebook, Twitter şi LinkedIn dau şi ele rezultate foarte bune.

 

Caută să angajezi oameni mai pricepuţi decât tine

Să nu-ţi fie teamă să angajezi persoane mai capabile decât tine. E mai bine să fii umil şi să-ţi îmbogăţeşti echipa cu personal care probabil că-ţi va deschide mai larg ochii.

 

Lauda e gratuită

Ai procedat foarte bine… Bravo… Ai fost la înălţime! Mulţumesc!… sunt cuvinte care pot motiva mai bine decât orice creştere de salariu. Personalul bine motivat are o influenţă pozitivă asupra afacerii în mai multe feluri decât îţi poţi imagina. Aşa că arată că-ţi pasă.

 

Mulţumiţi? Productivi? E timpul pentru prăjitură!

Din când în când, personalul poate fi motivat cu prăjituri şi cu ciocolată. Dulciurile încurajează comunicarea, destind, ajută la creşterea productivităţii. Funcţionează!

 

Arată-ţi aprecierea pentru a motiva

Arată-le angajaţilor că eşti mulţumit de aportul lor prin sărbătorirea aniversării lor în cadrul companiei. Dacă ai un personal numeros, poţi pune un anunţ în calendar cu un text similar cu: “În luna aprilie o sărbătorim pe Ştefania, care face patru ani în cadrul companiei. Îţi mulţumim pentru implicarea ta şi pentru efortul depus.”

 

Încurajează-ţi angajaţii să se concentreze asupra companiei, nu asupra ta

Chiar dacă intenţia ta este să nu fii un şef sufocant, doar prin faptul că te prezinţi ca o persoană cu autoritate te distanţezi de angajaţii tăi, ei având tendinţa să te trateze ca pe un inamic. Cheia succesului în astfel de relaţii stă în înţelepciunea ta şi priceperea de a-ţi conduce echipa şi de a construi o afacere de succes.

În timpul şedinţelor, compania în sine trebuie să fie centrul discuţiilor şi nu tu. Plasând interesele firmei pe un plan separat faţă de tine, vei putea, ca şef, să faci echipă legată cu angajaţii tăi, urmărind împreună bunăstarea afacerii. Pe lângă faptul că este important ca angajaţii tăi să înţeleagă şi să urmărească ţintele companiei tale, este la fel de important să ştii să-i stimulezi atunci când afacerea a atins un prag stabilit.

Motivarea angajaţilor reprezintă un sfat critic; îţi va economisi timp şi te va scuti de încurcături şi frustrări pe termen lung.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!