Sfaturi pentru un business de succes (I)

Articol publicat in sectiunea Bani, taxe şi beneficii pe data 2 februarie 2015

Planifică. Perseverează. Fă parteneriate. Promovează.

Când deschizi o afacere, este foarte important să planifici. Trebuie să-ţi stabileşti ţinte clare şi să notezi toţi paşii pe care trebuie să-i faci pentru a ajunge acolo. Astfel, vei şti întotdeauna ce ai de făcut pe mai departe.

Pentru a reuşi, trebuie să perseverezi. A deschide un business este în sine o aventură şi trebuie să fii pregătit atât pentru reuşite, cât şi pentru eşecuri şi trebuie să ştii să mergi mai departe.

Fă legături cu cei din jurul tău. Vei avea nevoie de asistenţă la contabilitate, de cineva care să-ţi fie mentor, de asistenţă de tot felul, lucruri care te pot ajuta să mergi mai departe. Ajută chiar şi discuţiile repetate, la o cafea, cu persoane care au experienţă în afaceri.

Să nu stai niciodată locului. Afacerea ta trebuie promovată, astfel că trebuie să înveţi să faci câte ceva în fiecare zi, ca să se afle de afacerea ta.

 

Bate toba. Tare!

Fii întotdeauna entuziasmat când vine vorba de produsul sau serviciul pe care îl oferi. Dacă tu nu eşti entuziasmat, nimeni altcineva nu va fi!

 

Fii propriul tău client

Încearcă să-ţi vezi afacerea din perspectiva clienţilor tăi. Crează o listă cu priorităţi şi schimbă tot ce crezi tu că îţi poate îndepărta clienţii.

 

Fii prieten cu vecinii

Vecinii reprezintă o sursă vitală de încurajări, informaţie, sfaturi şi perspectivă. În general, oamenii se simt bine atunci când dau poveţe şi oferă sprijin celor din jur. E bine să încerci să colaborezi la proiectele locale, pentru că ai ocazia de a stabili relaţii de prietenie cu un număr mai mare de vecini. E bine să oferi şi tu sprijin la rândul tău.

 

Ajută firmele care te aprovizionează să afle, să înţeleagă,

să le pese şi să ofere sprijin

Sam Walton, fondatorul Wal*Mart, avea o zicală: “Împarte tot ce poţi cu firmele care te aprovizionează. Cu cât ele ştiu mai multe, cu atât vor înţelege mai bine. Cu cât vor înţelege mai bine, cu atât le va păsa mai tare. Odată ce începe să le pese, nu-i mai poate opri nimeni”.

Tu ştii cel mai bine unde vrei să ajungi cu afacerea ta, însă e bine să ştie şi firmele care te aprovizionează, pentru că ai nevoie de ele ca să te împingă către destinaţia dorită. Cu cât ele vor şti mai mult, cu atât vei primi mai multă asistenţă din partea lor. Iar dacă îţi este teamă să împarţi planurile de viitor cu firmele cu care lucrezi, atunci poate că ar fi bine să găseşti alte firme în care să ai încredere.

 

Încurajează-ţi clienţii să-ţi încerce produsul sau serviciul

A oferi banii înapoi fără a pune întrebări suplimentare în cazul în care clientul este nemulţumit şi a adăuga etichetele şi ambalajul necesare pentru retur în coletul trimis clientului, ar putea convinge pe cineva să facă o primă comandă sau să facă comenzi repetate.

Pentru un site de e-commerce, a face returul de marfă cât mai uşor cu putinţă trebuie să fie unul din cele mai încurajatoare stimulente pentru potenţialul client. Percepţia clientului va fi de minimizare a riscurilor de a pierde timpul, banii sau de a depune efort suplimentar, creând o experienţă de cumpărături online mai relaxată şi mai plăcută.

Bineînţeles, conceptul se poate adapta şi altor activităţi.

 

Social Media reuşit. Calitate, nu cantitate

În mod inevitabil, internetul trebuie folosit pentru promovare, însă şi acest lucru trebuie făcut echilibrat. Fanii tăi de pe Facebook sau Twitter chiar nu vor să vadă update-uri similare de la tine la fiecare cinci minute.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!