Shopping-ul online. Doar avantaje?!

Articol publicat in sectiunea Diaspora, UK la bani mărunţi pe data 31 martie 2014

Man purchasing by credit card

Din ce în ce mai multă lume renunţă la clasicele plimbări prin magazine sau supermarketuri şi preferă să cumpere absolut tot ceea ce au nevoie din faţa calculatorului… sau a telefonului. Shopping-ul online a început în ultimii ani să câştige teren în faţa celui standard. Diaspora Românească a stat de vorbă cu un român stabilit în Londra în urmă cu nouă ani, din care în ultimii şapte, poate număra pe degetele de la o mână zilele în care a păşit în magazine.

De la mâncare, cosmetice, haine şi până la produse de mobilier, toate le comandă online. Coincidenţă sau nu, dar interviul acesta a fost întrerupt preţ de câteva minute. Vă întrebaţi de ce? Un curier al firmei Amazon… livra câteva produse de birotică interlocutorului nostru, Teofil Constantinescu, un român de 35 de ani din Bucureşti.

 

Diaspora Românească: Ce te-a determinat să înlocuieşti shopping-ul clasic cu cel online?

Teofil Constantinescu: După ce am ajuns în Anglia, am realizat că ritmul de viaţă de aici este mult mai accelerat decât în România şi am încercat să îmi simplific viaţa cât mai mult. Am observat că… de exemplu, dacă vrei să îţi cumperi o cămaşă şi mergi pe la magazine prin centrul Londrei… tot procesul acesta durează câteva ore bune: jumătate de oră să ajungi, jumătate de oră să te întorci plus colindatul prin magazine. Este înghesuială, trebuie să aştepţi la rând să le probezi, apoi la rând să le plăteşti… deci dacă vrei să îţi cumperi o cămaşă ai nevoie de aproximativ trei ore. Şi aşa am ajuns la concluzia că este timp pierdut.

 

D.R.: Nu ai întâmpinat mici probleme, de exemplu să nu se potrivească mărimea?

T.C.: Nu, niciodată. Am descoperit câteva magazine care îmi plac… de exemplu unul la cămăşi. Cei de acolo m-au măsurat şi astfel ştiu exact care îmi este mărimea… aşa am început să comand online. Am realizat în scurt timp nu numai că salvez timp, dar salvez şi bani… de obicei lucrurile cumpărate online sunt mai ieftine, sunt oferte aproape tot timpul, sunt website-uri unde găseşti coduri sau vouchere şi astfel poţi beneficia de o reducere de 10-15 sau 20 de lire. Şi, în plus, pot face cumpărăturile acestea la ce oră vreau, când vreau… pentru că „sunt deschise non-stop”.

——————————————

„O dată salvezi timp şi în al doilea rând bani. Shopping-ul online este o treabă foarte deşteaptă, aşa că în ultimii şapte ani, am cumpărat totul online. De la mâncare, haine şi până la aparate electronice, tablouri, lucruri de birou. Totul.”

Teofil Constantinescu, 35 de ani, toate cumpărăturile le realizează online

——————————————

 

D.R.: Ce se întâmplă în cazurile în care lucrurile comandate nu îţi plac sau nu ţi se potrivesc?

T.C.: Majoritatea companiilor cu care am eu contact au returnare gratuită. Aşa că le trimit înapoi. Sunt, într-adevăr, cazuri în care am fost nevoit să plătesc o taxă de trei-patru lire pentru pachetul pe care am vrut să îl returnez. Dar dacă iau în calcul faptul că numai să ajung în centru cheltuiesc şase lire pe metrou şi se poate întâmpla să nu găsesc ceea ce vreau… mi se pare rezonabil să plătesc serviciul acesta de trei lire din când în când. Pentru mine, uitatul la vitrine, statul la cozi nu este o terapie… este o pierdere de vreme. Pot să fac alte lucruri în timpul respectiv. Nu mă pot gândi la niciun dezavantaj. Doar sumele mici pe care le plăteşti câteodată pe returnare.

 

D.R.: În ceea ce priveşte mâncarea… nu eşti tentat să vezi mai întâi ceea ce cumperi, să alegi sau efectiv să atingi produsul respectiv?

T.C.: Nu. Şi aici mi se pare o pierdere de timp. Când cumperi online, nu eşti expus la tot feluri de alte produse care nu te interesează. De exemplu, dacă vrei să cumperi pâine, lapte şi ciuperci, este nevoie să umbli tot magazinul, pentru că aşa sunt gândite… pâinea este într-un colţ, laptele în alt colţ şi aceasta este o chestie de marketing ca să fii expus la multe lucruri şi astfel să le cumperi. Eu ştiu exact ce vreau, am o listă online cu lucrurile care îmi plac şi le comand o dată pe săptămână prin rotaţie… şi îmi sunt aduse direct la uşă. Sacoşele sunt împărţite… una în care sunt produsele pentru frigider, alta pentru congelator, o alta pentru dulap, care nu trebuie să stea la rece, şi una cu fructe. Toate sunt sortate. Costurile implicate sunt minime… plătesc trei lire pe lună şi pot face câte comenzi vreau eu.

 

D.R.: Shopping-ul online are doar avantajele? Niciun dezavantaj?

T.C.: Pentru mine sunt doar avantaje. Suma de trei lire pe lună… este foarte mică comparativ cu suma pe care aş cheltui-o cu transportul… până la magazin şi înapoi. Plus eviţi căratul sacoşelor. Apoi sunt oferte pe care marile magazine le au doar online. Există aplicaţii pe telefon… deci deseori, înainte să merg la somn, îmi fac cumpărăturile direct de pe telefon. Durează câteva minute şi a doua zi le am acasă. Totul este proaspăt, prompt. După care îţi alegi o oră la care vrei să vină şoferul… şi acesta se încadrează în acel timp. Poţi să îți organizezi shopping-ul când vrei. Aplicaţia se realizează online… la Tesco, Sainsbury’s, Asda, dar şi la magazinele de îmbrăcăminte şi încălţăminte. După ce completezi formularul cu datele personale şi datele bancare, totul devine foarte uşor… Îţi poţi face o listă cu produsele preferate, apoi ei trimit mail-uri când acestea sunt la ofertă şi totul stă într-un click. Nu sunt dezavantaje.

 

D.R.: Şi, totuşi, cele mai multe fraude sunt online. Nu s-a întâmplat să se piardă comanda sau o firmă care să dispară?

T.C.: În urmă cu o săptămână am avut o problemă… am comandat opt tablouri de pe un site englezesc, dar care avea depozitul în Olanda, şi am returnat din cele opt, trei tablouri. Şi nu am primit banii pe cele returnate la timp… aşa că am fost nevoit să îi sun. Trebuie să fii atent în momentul în care returnezi ceva: să primeşti acei bani la timp, pentru că se pot pierde pe parcurs… În schimb, nu mi s-a întâmplat niciodată să rămân fără bani sau să mi se piardă comanda. Există site-uri fantomă, dar trebuie să fii atent. Dacă preţurile sunt exagerat de mici, înseamnă că este o problemă, evident. În principiu, cumpăr lucruri de pe site-urile mari: Amazon, e-Bay…

——————————————

„Şi tot ce înseamnă aparatură electronică cumpăr de asemenea online. De exemplu, ultima dată mi-am cumpărat o cameră foto, am citit review-urile, am comandat-o şi am primit-o acasă. Dacă nu îmi place sau nu sunt mulţumit, o trimit înapoi.”

Teofil Constantinescu, 35 de ani, toate cumpărăturile le realizează online

——————————————

 

D.R.: Crezi că în viitor shopping-ul online îi va lua locul celui clasic?

T.C.: Nu cred că în viitor shopping-ul online îi va lua locul celui standard. Vor exista mereu oameni care vor prefera shopping-ul standard. Vor fi oameni care vor prefera mereu să meargă într-un magazin să pună mâna pe o pereche de blugi sau să probeze o pereche de pantofi înainte de a cumpăra. Eu am identificat câteva firme care îmi plac, am fost fizic acolo şi am văzut produsele, îmi ştiu mărimile, ştiu exact ce mi se potriveşte şi sunt fericit aşa… nu aş mai colinda Oxford Street doar ca să îmi cumpăr o pereche de pantofi.

 

D.R.: Tocmai ce ai primit un pachet. Ce ai cumpărat?

T.C.: Am luat câteva dosare colorate cu folii în care vreau să pun tot feluri de documente hârtii, facturi… şi am comandat câte două produse de la firme diferite. O să văd care îmi plac mai mult şi pe cele de care nu sunt mulţumit le returnez. Şi practic, nu am depus niciun efort, return-ul este gratuit şi doar am dat un click…

——————————————-

Românii care nu ar renunţa niciodată la shopping-ul clasic

 

„Rare sau foarte rare au fost momentele în care am comandat ceva online. Prefer să pun mâna mai întâi pe ceea ce cumpăr, să probez şi apoi să mă decid. Mai ales în ceea ce priveşte mâncarea… cum să comand o pâine online? Nici vorbă…”

Maria V., 56 de ani

 

„De obicei, aparatură electronică am încredere să o comand de pe internet, dar altceva nu. În ceea ce priveşte hainele, oricât de mult timp aş pierde, prefer să merg într-un magazin şi să probez înainte.”

Viorel S., 34 de ani

——————————————-

 

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!