Și-a provocat singură orbirea…

Articol publicat in sectiunea Curiozităţi pe data 15 octombrie 2015

Jewel ShupingO femeie din Carolina de Nord, SUA, şi-a îndeplinit o dorinţă extrem de bizară: să fie oarbă. Pentru asta, americanca şi-a turnat în ochi soluţie pentru desfundarea ţevilor.

Jewel Shuping are 30 de ani, iar până nu demult vedea perfect. Femeia suferă însă de o boală bizară – BIID / Body Integrity Identity Disorder -, care îi determină pe cei afectaţi să îşi dorească să aibă o dizabilitate. În cazul lui Jewel, orbirea.

Ceea ce pentru oricine ar părea un coşmar, pentru ea a fost un vis împlinit, scrie NY Post.

„Simt cu adevărat că aşa ar fi trebuit să mă nasc, că ar fi trebuit să fiu oarbă din naştere”, a povestit femeia.

O perioadă a pretins că este nevăzătoare, apoi a încercat diverse metode pentru a-şi pierde vederea. În cele din urmă, şi-a turnat în ochi câteva picături de soluţie pentru desfundarea ţevilor.

„M-a durut, recunosc. Ochii parcă îmi ieşeau din orbite, iar câteva picături de soluţie mi-au curs pe obraji şi mi-au provocat mici arsuri”, a mărturisit ea. „Dar nu mă puteam gândi decât că voi fi oarbă, iar totul va fi bine”, a adăugat Jewel.

Dr. Michael First, profesor la Universitatea din Columbia, a precizat că, oricât de ciudat ar părea, boala de care suferă femeia este cât se poate reală.

„Aceşti oameni sunt conştienţi că unele dintre sentimentele lor sunt neobişnuite… Dar nu le pot explica”, a subliniat specialistul.

Autor articol: Bianca Radulescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!