Și-a aruncat bebelușul la gunoi

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 31 martie 2016

woman_silhouette

O româncă în vârstă de 27 de ani și-a aruncat bebelușul nou-născut la gunoi, într-o localitate din Italia, după care s-a întors și l-a salvat cu doar câteva momente înainte ca gunoierii să ridice containerul, relatează site-ul TheLocal.it, citat de Mediafax.

Românca este o îngrijitoare și locuiește în casa unui italian bătrân la Val d’Orcia, în apropiere de Siena, în Toscana, potrivit Il Fatto Quotidiano.

Ea a născut în secret, după care s-a furișat din casă și a aruncat copilul într-un container de gunoi. Motivul faptei sale ar fi, după propria mărturie, o puternică depresie postnatală.

Tânăra a declarat că se află într-o situație financiară dificilă, în contextul în care-și susține soțul și doi copii în România. Femeia s-a întors, după două ore, să-și ia fiica de la gunoi, care se învinețise de frig. După aceea, ea a dus nou-născutul la poliție, unde a declarat că a „găsit” un bebeluș într-o cutie, într-un container de gunoi. Însă după mai multe ore de interogatoriu, tânăra a recunoscut că este mama fetei. Românca a fost acuzată de depunerea unei sesizări false și de tentativă de omor.

Bebelușul a fost dus la un spital din Siena, unde a primit îngrijiri pentru hipotermie. „Este un miracol”, a declarat pentru Il Fatto Quotidiano Pierluigi Tosi, directorul asociației spitalului din Siena. „Gunoierii urmau să sosească. Dacă ar fi sosit, nu am mai fi putut face nimic”, a adăugat el.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!