Și-a deschis companie de IT la 12 ani

Articol publicat in sectiunea Curiozităţi pe data 24 martie 2016

Mohammed Ali1Părinții unui adolescent britanic n-au dat greș atunci când i-au permis fiului lor să stea cât își dorește în fața ecranului.

Pasiunea pentru jocurile interactive l-au ajutat pe puștiul Mohammed Ali să creeze primul său joc la vârsta de 12 ani, astfel că astăzi se poate lăuda deja cu o companie de IT specializată în crearea de website-uri.

Gamer-ul adolescent Mohammed Ali a îndrăgit jocurile interactive de cum părinții i-au achiziționat primul calculator. A fost atât de captivat de programare, încât la vârsta de 12 ani și-a lansat primul joc, denumit Project 2006, la care a muncit cam 7 luni. Produsul s-a transformat într-o afacere atunci când a fost încărcat pe internet, utilizatorii care își doreau să îl achiziționeze fiind nevoiți să achite circa 6 lire sterline.

„Pentru că mă jucam des, părinții îmi ziceau că nu fac bine și că nu am parte de niciun fel de viață socială. Dar atunci când am început să câștig bani, părerea părinților despre mine s-a schimbat”, recunoaște băiatul.

În circa 3 luni, a adunat peste 3.000 de subscriberi din întreaga lume, ceea ce l-a motivat să-și continue activitatea. În prezent, se poate lăuda cu un cont bancar pe care a adunat cam 30.000 de lire sterline și un online business specializat în crearea de website-uri și aplicații mobile.

Venitul lui Mohammed este mult mai mare spre deosebire de cele ale părinților săi, iar din acest motiv, îi susține financiar ori de câte ori este nevoie. Afacerea îi impune ca să aibă deseori deplasări din nordul Marii Britanii tocmai spre Londra.

Băiatul nu și-a abandonat studiile, intenționând să se înmatriculeze la o facultate de profil din cadrul Universității Cambridge.

Autor articol: Bianca Radulescu
Etichete: , , , , , , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!