Sibiu Rally Challenge, în FIVA și Retromobil România

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 25 martie 2016

622 sibiu rally challengeSibiu Rally Challenge a fost inclus în calendarele Federaţiei Internaţionale a Vehiculelor Istorice (FIVA) şi Retromobil Club România. Este primul eveniment de acest gen din România. Sibiu Rally Challenge va transforma oraşul Sibiu în capitala internaţională a vehiculelor istorice. Pentru evenimentul programat în perioada 18 – 20 august, s-a confirmat deja prezenţa unor maşini legendare cu o valoare totală de peste 2 milioane de euro. După ce a găzduit etape internaţionale în Intercontinental Rally Challenge şi Campionatul European de Raliuri, oraşul Sibiu este acum şi pe harta celor mai importante competiţii dedicate maşinillor istorice şi a maşinilor de curse care au scris istorie în lumea sporturilor cu motor.

„Prin tot ceea ce am făcut am încercat să aducem în Sibiu evenimente de top care să contribuie la promovarea internaţională a oraşului nostru şi să atragă un număr din ce în ce mai mare de turişti. Valoarea evenimentului nostru a fost recunoscută încă o dată la nivel internaţional şi în premieră România are o etapă în calendarul Federaţiei Internaţionale de Vehicule Istorice (FIVA). Sunt bucuros că vom reuşi să aducem în Sibiu bijuterii pe patru roţi care au încântat pasionaţii de sporturi cu motor din întreaga lume”, a spus Sorin Itu, organizatorul Sibiu Rally Challenge.

Evenimentul internaţional Sibiu Rally Challenge se va desfăşura în perioada 18-20 august, iar FIVA l-a nominalizat deja pe spaniolul Antonio Arderiu Freixa ca observator la acest eveniment. „Numirea observatorului FIVA a dat startul oficial pregătirilor pentru cucerirea Transfăgărăşanului de maşinile istorice şi în acest an. Antonio Arderiu Freixa este unul dintre cei mai experimentaţi observatori FIVA, anul trecut el reprezentând Federaţia Internaţională de Vehicule Istorice la cel mai renumit eveniment din Japonia, la raliul La Festa Mille Miglia, unde a participat chiar şi un echipaj din România. Şi pentru Retromobil Club România este un moment istoric, având în vedere că este primul eveniment internaţional din România care apare în calendarul internaţional al FIVA. Nu ştiu câţi realizează faptul că este greu să intri într-un calendar în care apar doar 15 evenimente de top din întreaga lume şi ce eforturi s-au depus din partea Comisiei Sportive a Retromobil Club România ca să ajungem la acest rezultat. Eu personal sunt de două ori bucuros că am susţinut şi promovat acest eveniment la FIVA pentru că aşa voi avea ocazia să-l revăd pe vechiul meu prieten Antonio pentru a doua oară anul acesta, după Raliul Monte Carlo Istoric unde ne-am întâlnit la începutul acestui an”, a spus George Ladopoulos, preşdintele Comisiei Sportive a Retromobil Club România.

Sibiu Rally Challenge va fi din nou un festival dedicat maşinilor istorice şi sporturilor cu motor care îşi propune să atragă nume legendare la Sibiu. Până acum a fost confirmată prezenţa unor modele istorice legendare a căror valoare depăşeşte 2 milioane de euro. „Am început să promovăm Sibiu Rally Challenge în Europa la evenimente şi saloane auto de profil şi vom continua să facem acest lucru. Următorul eveniment la care vom promova Sibiu Rally Challenge este Techno-Classica 2016 la Essen în Germania, un eveniment de referinţă în lumea colecţionarilor de maşini clasice, la care vor fi prezenţi peste 1.250 de expozanţi din 40 de ţări. Prin parteneriatul pe care-l avem cu Deutscher Sportfahrer Kreis (DSK) vom fi şi noi acolo şi vom încerca să atragem o participare cât mai numeroasă la Sibiu. Până acum avem confirmări din partea unor pasionaţi de automobile care vor veni la Sibiu cu modele speciale a căror valoare depăşeşte 2 milioane de euro şi în august vom vedea în Piaţa Mare din Sibiu modele legendare ale mărcilor Talbot, Mercedes-Benz, BMW, Ferrari, Ford, Morgan sau Aston Martin”, a spus Sorin Itu, organizatorul Sibiu Rally Challenge.

Pentru că obiectivul principal al evenimentului este de a promova oraşul şi judeţul Sibiu la nivel internaţional, traseul va fi exclusiv în această zonă. „Judeţul şi oraşul Sibiu au suficiente obiective turistice şi drumuri spectaculoase pentru organizarea unui astfel de eveniment. Din 2001, Sibiu Rally Challenge este un eveniment care s-a dezvoltat în acelaşi timp cu oraşul şi care pune un mare accent pe valoarea istorică a acestei comunităţi. Piaţa Mare din Sibiu, centrul vechi al oraşului, cetăţile şi celelalte atracţii din judeţ, plus Transfăgărăşanul vor pune încă o dată acest eveniment pe harta celor mai spectaculoase competiţii din lume”, a adăugat Sorin Itu.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!