Simona Halep, prima jucătoare din România în semifinalele de la Wimbledon

Articol publicat in sectiunea Diaspora, Sporturi pe data 2 iulie 2014

Simona Halep

O zi istorică pentru Simona Halep! Constănţeanca, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, a devenit, miercuri, 2 iulie, prima jucătoare din România care se califică în semifinalele turneului de Grand Slam de la Wimbledon. Ea a învins-o pe sportiva germană Sabine Lisicki, locul 19 WTA şi cap de serie numărul 19, cu scorul de 6-4, 6-0.

Cu această performanţă, Halep a depaşit-o pe Virginia Ruzici, ce s-a calificat în 1978 şi 1981 în sferturile de finală. Cel mai bun rezultat al unui român la turneul londonez este accederea în finală, unde Ilie Năstase a reuşit să ajungă de două ori, în 1972 şi 1976.

Miercuri, Simona Halep şi-a dominat adversara, cu excepţia începutului de meci, potrivit Mediafax. Cu un serviciu puternic şi cu retururi precise, Lisicki s-a distanţat la 3-0, după un break în ghemul al doilea. Ea a încercat să scurteze punctele, lovind cu forţă mingea, pentru a nu-i permite româncei să-şi facă jocul variat. Odată cu scăderea intensităţii evoluţiei germancei şi înmulţirea greşelilor neforţate, Halep a reuşit să facă break la a doua ocazia ivită, la 2-4, apoi a repetat performanţa la 4-4. Românca şi-a adjudecat setul după cinci ghemuri câştigate la rând, în 34 de minute.

Setul al doilea s-a disputat pe ritmul dictat de Simona Halep. Erorile comise de Lisicki au continuat, în timp ce Halep a jucat din ce în ce mai bine şi a mai înregistrat un 6-0, după cel din meciul cu Zarina Dias, din optimi. De la scorul de 4-1, sportiva germană nu şi-a mai adjudecat niciun ghem.

————————————–

„A fost un meci bun. Am început mai lent, am fost condusă, dar am revenit şi am reuşit să câştig. A fost o atmosferă extraordinară pe Arena Centrală, sunt foarte bucuroasă de victorie.”

Simona Halep

————————————–

Prinţul William şi ducesa Kate au asistat la meciul câştigat de Simona Halep în 57 de minute. Calificareaîn semifinale este recompensată cu 440.000 de lire sterline şi 780 de puncte WTA. Constănţeanca este la numai un meci de locul 2 WTA. O calificare în finală o va clasa pe Halep în poziţia a doua mondială, după americanca Serena Williams. Adversara Simonei în semifinalele turneului de la Wimbledon este Eugenie Bouchard, favorita numărul 13 şi locul 13 WTA.

Simona Halep a reuşit în acest an să atingă sferturile de finală Australian Open, finala la French Open şi acum continuă, în semifinale, la Wimbledon. Ea este jucătoarea cel mai bine clasată rămasă în competiţie la All England Club.

Jucătoarea româncă s-a declarat extrem de bucuroasă de această performanţă.

————————————–

Trebuie să fac un meci bun şi mâine. Am mai multă încredere în mine, secretul e să te simţi bine pe terenşi să câştigi fiecare punct. Joc cu plăcere, acesta cred că este secretul meu. Am căpătat experienţă, iubesc tenisul şi vreau doar să joc.

Simona Halep

————————————–

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!