Simona Halep vrea mai mult de la Wimbledon

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 26 iunie 2016

Simona Halep - Wimbledon 2014

„Visez să joc din nou o semifinală la Wimbledon, dar trebuie să iau meci cu meci şi să văd cât de departe pot ajunge”, a declarat Halep într-un scurt interviu publicat pe site-ul competiţiei, care anul acesta începe pe data de 27 iunie.

„E plăcut să revin la Wimbledon, îmi place acest turneu. E un pic dificil să joci pe iarbă, dar sunt obişnuită deja, sunt de câteva zile aici și îmi place să joc aici”, a mai spus românca, aflată pe locul 5 în lume în acest moment.

—————————————

„Am avut rezultate bune în 2014 la Wimbledon, când am jucat în semifinale, am făcut un turneu foarte bun. Am încredere pe iarbă, dar trebuie să mă antrenez mult înainte pentru a simţi mingea şi mai ales să o simt în timpul meciului, pentru că e diferit.”

Simona Halep

—————————————

„Aceste zile de pregătire sunt importante pentru mine şi sper să mă obişnuiesc cu această suprafață, pentru că nu e uşor. Trebuie să am reflexe bune în timpul punctelor şi să servesc bine. Deci trebuie să îmi îmbunătățesc serviciul și să fiu concentrată la fiecare lovitură”, a conchis românca.

Halep a reușit cel mai bun rezultat al său la Wimbledon în 2014, când s-a oprit în semifinale, învinsă de Eugenie Bouchard. Anul trecut, Simona a pierdut în runda inaugurală.

Anul acesta, pe tabloul feminin al turneului de la Wimbledon se regăsesc două jucătoare din România. Simona Halep este favorita numărul 5, iar Irina Begu favorita numărul 26, acestea fiind poziţiile celor două şi în clasamentul WTA. Primele favorite pe iarba londoneză sunt americanca Serena Willimas şi spanioloaica Garbine Muguruza, învingătoarea de la Roland Garros.

Anterior turneului de la Wimbledon, între 13-19 iunie, a avut loc turneul de la Birmingham, competiţia pregătitoare pentru Wimbledon, desfăşurată tot pe iarbă. Simona Halep îşi anunţase prezenţa, dar s-a retras în ultimul moment din cauza unei accidentări la tendonul lui Ahile.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!