Simona, în sferturi la Roland Garros

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 5 iunie 2014

537 simona halepSimona Halep va juca împotriva Svetlanei Kuznetsova în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros, după ce jucătoarea din Rusia a trecut cu 6-3, 6-4 de Lucie Safarova.

Cele două jucătoare se duelează pentru a cincea oară, scorul întâlnirilor directe fiind egal, 2-2. Ultima partidă între Halep şi Kuznetsova a avut loc la Stuttgart, unde a câștigat rusoaica. „Kuznetsova are un joc special pentru zgură. M-a bătut în ultimul meci, la Stuttgart, dar am fost foarte aproape de ea”, a declarat Simona despre viitoarea ei adversară.

Jucătoarea din Rusia are două titluri de Grand Slam la activ, unul obţinut la Paris, la ediţia din 2009. Kuznetsova a mai jucat o finală la French Open, în 2006, o semifinală în 2008 şi în alte trei sferturi de finală, în 2007, 2011 şi 2013. Practic, Roland Garros-ul este unul dintre turneele în care ea se simte ca acasă. Kuznetsova a confirmat acest lucru la conferinţa de presă, după meciul cu Safarova: „Este unul dintre cele mai importante turnee din viaţa mea”, a spus ea.

„Simona Halep este o adversară foarte dificilă, este în Top 10, ceea ce spune multe despre valoarea ei. Va fi un meci foarte tare, nu contează cine a câştigat ultima dată. În acest caz este vorba despre un turneu de Grand Slam, astfel că va fi cu totul alt joc”, a declarat Kuznetsova.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!