Simptomele unui atac de cord

Articol publicat in sectiunea Sănătate pe data 15 ianuarie 2016

infarctModul stresant de viață și mâncarea nesănătoasă sunt numai câțiva dintre factorii care contribuie la dezvoltarea maladiilor cardiace. Întreținerea unui stil de viață sănătos și reducerea nivelului de stres poate ajuta în protecția pentru insuficiența cardiacă.

Acestea sunt simptomele care se manifestă cu o lună mai devreme ca atacul de cord să aibă loc. Încercați să înlăturați cauza lor pentru a nu ajunge în stadiul în care e prea târziu.

Oboseala

Atunci când arterele se îngustează, la inimă ajunge mai puțin sânge decât este nevoie. Acest lucru face ca inima să lucreze mai intens și mai mult decât ar trebui, iar persoana se simte mai obosită și somnoroasă în majoritatea timpului.

Insuficiența respiratorie

Dacă la inimă ajunge prea puțin sânge, înseamnă că nici plămânii nu vor primi cantitatea necesară de oxigen. Cele două sisteme sunt interdependente, astfel, dacă ați observat că aveți probleme de respirație, este recomandat să consultați cât mai curând posibil un medic. Acest lucru ar putea însemna că se apropie un atac de cord.

Slăbiciune

Atunci când corpul devine dintr-o dată slab este un semn că arterele s-au îngustat atât de mult încât nu mai permit circulația sângelui în mod corespunzător.

Amețeli și transpirații reci

Circulația sanguină slabă limitează și fluxul de sânge la creier. Acest lucru vă poate pune viața în pericol. Atunci când fluxul de sânge către creier este limitat, pot apărea stări de amețeală și piele lipicioasă. Acest lucru nu trebuie ignorat.

Greutate în piept

Dacă aveți simptomele debutului unui atac de cord, cu siguranță veți experimenta și disconfortul în piept, fie că este vorba de o durere neînsemnată, fie de o presiune continuă. Acest lucru va crește în mod constant, până când se va întâmpla atacul în sine.

Simptomele gripei sau răcelii

Dacă vă simțiți de parcă ați avea simptome de gripă sau răceală fără vreun motiv, fiți prudenți, acest lucru ar putea fi din cauza atacului de cord ce vi se poate întâmpla în viitorul apropiat. Mulți oameni simt că au dezvoltat o răceală cu doar câteva zile înainte de atacul de cord.

Dacă simțiți aceste simptome sau cunoașteți pe cineva care se confruntă cu ele, ar fi bine să consultați un medic cât mai curând posibil. Cel mai bun mod de a preveni un atac de cord este de a observa simptomele de timpuriu.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!