Sindicaliștii cer protecţia elevilor şi profesorilor

Articol publicat in sectiunea Social pe data 12 iunie 2014

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) cere Ministerului Educaţiei să ia măsuri urgente pentru asigurarea pazei unităţilor de învăţământ şi pentru protecţia elevilor şi cadrelor didactice, după ce în ultima perioadă au fost semnalate noi agresiuni în şcoli.

FSLI arată că în şcoli apar din ce în ce mai multe cazuri de dascăli sau elevi bătuţi şi jigniţi de către părinţi sau alţi elevi, în condiţiile în care oricine poate intra în unităţile de învăţământ, chiar şi acolo unde este pază.

„Autorităţile ar trebui să legifereze obligaţii şi sancţiuni pentru părinţii şi elevii care agresează fizic sau verbal un cadru didactic sau alţi elevi. Chiar dacă au fost mulţi dascăli şi copii abuzaţi în şcoli, nu s-a întâmplat nimic în acest sens. (…) Este inadmisibil aşa ceva într-o ţară din Uniunea Europeană, care se pretinde civilizată”, a declarat preşedintele FSLI, Simion Hancescu, citat de Mediafax. Sindicaliştii susţin că Legea educaţiei ar trebui să cuprindă norme şi sancţiuni pentru toţi cei implicaţi în procesul de educaţie, profesori, elevi şi părinţi.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!