Sindromul oboselii cronice

Articol publicat in sectiunea Sănătate pe data 27 februarie 2015

Într-o societate din ce în ce mai stresată și supusă grijilor de tot felul, și-a făcut apariția o nouă disfuncție, cunoscută sub denumirea de „sindromul oboselii cronice”, o problemă care afectează în special femeile.

 

Ce este, de fapt, oboseala cronică?

Sindromul oboselii cronice este o disfuncție a sistemului nervos, iar starea de oboseală permanentă este doar unul dintre simptomele acestei afecțiuni.

Cine suferă din cauza acestei boli se confruntă și cu alte simptome, cum ar fi: scăderea memoriei sau a concentrării, dureri ale mușchilor, dureri ale articulațiilor, slăbiciune și lipsă de putere. Sunt posibile anumite semne de oboseală intelectuală, dificultăți în vorbire și chiar dispoziție proastă, neliniște și tendința de enervare fără un motiv serios.

Din nefericire, cele mai afectate de acest sindrom bizar sunt persoanele de sex feminin, în special cele tinere. Desigur că nu există o regulă, astfel că există numeroase cazuri de oboseală cronică și în rândul femeilor trecute de 40 de ani.

Astfel, acele femei care se confruntă cu stări inexplicabile ar face bine să ia în calcul și această afecțiune, iar o vizită la medic este mai mult decât indicată, pentru cele care vor să rezolve cât mai repede problema.

 

Care sunt cauzele acestei boli?

După cum bănuiești probabil, încărcăturile de natură psiho-emoțională, sau mai bine zis stresul de lungă durată și agitația nervoasă, sunt primele cauze ale acestei boli. Din păcate, în ziua de astăzi, tot mai mulți oameni sunt implicați în activități stresante, iar locurile de muncă au devenit un adevărat calvar pentru mulți dintre ei. Femeile, fiind din ce în ce mai ocupate, atât la serviciu, cât și acasă, încep să se confrunte cu simptomele acestui sindrom, devenind astfel principalele victime ale oboselii cronice.

 

Cum poți trata sindromul oboselii cronice?

Desigur că există mai multe tipuri de tratamente și ține numai de tine să alegi ce ți se potrivește cel mai bine, în caz că suferi din cauza acestei probleme. Dacă vei face o vizită unui doctor, cu siguranță vei primi o grămadă de antidepresive, care te pot ajuta într-o oarecare măsură, dar, din păcate, poți suferi din cauza efectelor secundare.

Dacă ai încredere în remediile naturale, poți încerca sunătoarea și alte antidepresive naturale, pe care le poți găsi la orice plafar, la niște prețuri mai mult decât rezonabile. De asemenea, este important să ai o viață echilibrată și o dietă în care să abunde fructele și legumele. Exercițiile fizice și mișcarea sunt alte două secrete pentru o viață sănătoasă și fericită.

Cine se confruntă cu sindromul oboselii cronice, trebuie să țină minte că aceasta este o boală cât se poate de serioasă, iar dacă nu se iau măsuri la timpul potrivit, situația se poate agrava.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!