Sistemul de reciclare al boilerelor: cine se califică

Articol publicat in sectiunea Utilităţi pe data 17 ianuarie 2010

Aflaţi dacă sunteţi eligibil pentru a pretinde cei 400 lire ca primă de schimbare a vechiului boiler de care dispuneţi.

Un nou program guvernamental, denumit „The Boiler Scrappage Scheme”, îi va ajuta pe cei care deţin o casă să plătească pentru schimbarea boilerului vechi cu unul nou.

Eliminarea boilerelor vechi din sistem ar trebui să ajute mii de oameni să-şi reducă facturile aferente, sumă ce poate fi economisită putând urca până la 235 lire pe an. Pentru această subvenţie sunt eligibili proprietarii de locuinţe, atât cei care locuiesc în casele pe care le deţin, cât şi cei care le-au închiriat.

Dacă vă veţi califica pentru acest program, atunci veţi primi un voucher de 400 de lire, care va fi folosit pentru reducerea preţului de achiziţionare a unui boiler nou. Pentru acest lucru, trebuie să aveţi un boiler de model vechi (G-rated boiler) deja instalat. Acesta va fi inclus în program dacă:

– funcţionează pe bază de gaz, cu lumină-pilot permanentă

– funcţionează pe bază de gaz şi are peste 15 ani vechime

– funcţionează pe bază de păcură şi are peste 25 ani vechime

Când temperatura de afară scade, este vital ca temperatura din casă să rămână la cote confortabile. Acest lucru este valabil mai ales pentru persoanele în vârstă şi copii, care ar putea avea probleme de sănătate în urma unor temperaturi mai scăzute.

Costul mediu al unui boiler nou, cu tot cu instalare, este de 2.500 lire, însă se pot găsi boilere şi la preţuri mai mici: 600 lire.

Dacă doriţi să aflaţi dacă sunteţi sau nu eligibil pentru această subvenţie care va mai reduce din costurile aferente, puteţi verifica la http://www.direct.gov.uk/en/Nl1/Newsroom/DG_183748.


Etichete: , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!