Slalom printre sporturi

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 3 martie 2014

PE SCURT:

  • Nouă medalii pentru România
  • A opta oară la Mondiale
  • Halep, cetățean de onoare
  • Eliminați la Dubai
  • Ungur, eliminat și el
  • Cantonament în Poiana Brașov

Nouă medalii pentru România

Sportivii români au câştigat, în weekend, patru medalii de aur, trei de argint şi două de bronz la Campionatele Balcanice indoor de atletism de la Istanbul. În clasamentul feminin pe echipe, România este lider, cu 150,5 puncte, devansând Turcia, 138,5 puncte, în timp ce la masculin ordinea a fost inversă, pe primul loc fiind Turcia, 133 puncte, pe al doilea România, 132 p.

A opta oară la Mondiale

Înainte de meciul cu Spania, România se gândea că cel mai frumos mod de a-şi lua biletele pentru capitala Angliei era o victorie cu punct bonus în faţa spaniolilor. România a învins și merge pentru a opta oară consecutiv la Cupa Mondială. „Stejarii” nu au ratat niciodată un mondial şi, din câte se vede, generaţia actuală nu se dezminte și continuă seria.

Halep, cetățean de onoare

Simona Halep a primit un teren de 500 de metri pătraţi în baza „Regulamentului privind procedura de acordare a titlului de cetăţean de onoare al oraşului Buşteni”, a anunțat Primăria Buşteni într-un comunicat de presă. Halep a fost primită de primarul oraşului, Emanoil Savin, cu pâine şi sare, cu flori şi a primit de la edil două torturi.

Eliminați la Dubai

Perechea Victor Hănescu/Nikolai Davidenko (România/Rusia) a fost eliminată în primul tur al turneului de la Dubai, dotat cu premii totale de 2.359.935 de dolari, informează site-ul oficial al competiţiei. Hănescu şi Davidenko, veniţi din calificări, au fost învinşi, scor 6-1, 5-7, 10-8, de perechea Rohan Bopanna/Aisam-Ul-Haq Qureshi (India/Pakistan), cap de serie numărul 2.

Ungur, eliminat și el

Adrian Ungur, locul 126 ATP, jucător venit din calificări, a fost învins, luni, cu scorul de 6-1, 6-3, după 67 de minute, de tenismenul spaniol Roberto Bautista Agut, locul 51 ATP, în turul întâi al turneului de 500 de puncte de la Dubai, cu premii în valoare totală de 2,36 milioane de dolari. Pentru accederea pe tabloul principal, Ungur va primi 13.460 de dolari şi 20 de puncte ATP.

Cantonament în Poiana Brașov

Lotul naţional de sabie seniori al României a urcat duminică, 23 februarie, în Poiana Braşov pentru un stagiu de pregătire de zece zile. Lotul este alcătuit din nouă sabreri, în frunte cu Tiberiu Dolniceanu, liderul la zi al clasamentului Cupei Mondiale. Sabrerii vor sta în Poiana Braşov până pe 5 martie. Următoarea etapă de Cupă Mondială la care vor participa va fi pe 8-9 martie, la Budapesta.


Comentarii

Spune-ti si tu parerea!