Slalom printre sporturi

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 17 martie 2014

PE SCURT:

  • Oprea, pe 4 la Mondiale
  • Ratare pentru ștafetă
  • Universitatea, eliminată
  • ICIM, pe primul loc
  • Două la Cupa Mondială
  • Două pentru viitor

Oprea, pe 4 la Mondiale

Marian Oprea s-a calificat în weekend în finala probei de triplusalt a Campionatului Mondial de sală de la Sopot (Polonia). Elevul Doinei Anton a avut cel mai bun rezultat, 17,02m, reuşit din tentativa secundă. „Struţul” a întins ruleta la 16,68 m din prima încercare, iar la a treia săritură a renunţat. Cu 17,21m Marian Oprea a terminat pe poziția a patra a clasamentului, un rezultat foarte bun.

Ratare pentru ștafetă

Ştafeta feminină a României de 4×400 de metri a ratat calificarea în finala probei, la Campionatul Mondial de la Sopot. Ştafeta, formată din Adelina Pastor, Andreea Panainte, Sanda Belgyan şi Bianca Răzor, a încheiat prima serie de calificare cu timpul de 3:38.18 minute, cu care s-a clasat pe locul patru şi a ratat ultimul act al probei, în pofida faptului că a realizat cea mai bună performanţă a sezonului.

Universitatea, eliminată

România a rămas fără echipe în Europa în handbalul feminin, după ce „U” Jolidon Cluj a fost eliminată din sferturile de finală ale Cupei EHF. Cedând în prima manşă pe teren propriu, 28-21 cu Feherep Alcoa, formaţia română a avut o misiune imposibilă în returul din Ungaria. Feherep Alcoa s-a impus cu 24-22 şi s-a calificat în semifinale cu scorul general de 52-43.

ICIM, pe primul loc

Campioana României la baschet feminin, ICIM Arad, a învins, săptămâna trecută, în deplasare, formaţia slovacă Piestanske Cajky, cu scorul de 83-78 (47-40), şi a încheiat pe primul loc sezonul regulat al Ligii Europei Centrale, fiind calificată, alături de CSU Alba Iulia, la Turneul Final Four. Turneul Final Four va fi găzduit chiar de CSU Alba Iulia, în 15 şi 16 martie.

Două la Cupa Mondială

Organizatorii Cupei Mondiale de la Cottbus, supranumită şi Turneul Maeştrilor, au anunţat sportivii participanţi în competiţie. Printre aceștia se numără şi gimnastele Larisa Iordache şi Andreea Munteanu. Potrivit anunţului organizatorilor, Andreea Munteanu va concura la sol şi bârnă, iar Larisa Iordache la paralele şi bârnă. În competiţia masculină România nu va avea vreun reprezentant.

Două pentru viitor

Simona Halep şi Eugenie Bouchard par în acest moment a fi jucătoarele cu cele mai mari perspective de a domina tenisul mondial în următorii ani. Dacă pentru româncă sezonul vine ca o confirmare a precedentei stagiuni, canadianca îşi continuă parcursul senzaţional început la Australian Open, când i-a uimit pe toţi specialiştii.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!