Slalom printre sporturi

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 24 martie 2014

PE SCURT:

  • Europene, stabilite la București
  • Hall Of Fame, în Colorado
  • Fără Neagu
  • Odorhei, ezitantă
  • Constanța cedează la Berlin
  • Alba Iulia, în finală

Europene, stabilite la București

Leonard Doroftei şi Cristian Piedone, primarul sectorului 4, au dezvăluit contractul semnat cu Federaţia Europeană de Box (EUBC) pentru organizarea Campionatelor Europene de senioare în România. Acestea vor avea loc la Sala Polivalentă, în perioada 30 mai – 8 iunie 2014. Din acest moment, lucrurile intră pe drumul drept și, definitiv, europenele vor avea loc la București, în acest an. 

Hall Of Fame, în Colorado

Constantina Diţă, campioană olimpică la maratonul din 2008, a fost inclusă în Hall of Fame. Hall Of Fame din statul Colorado, acolo unde este stabilită de peste 10 ani, în oraşul Erie. „Constantina Diţă este una dintre cele mai de succes atlete din istoria României, fiind deţinătoarea recordurilor pe distanţele de 5.000 metri, 10.000 metri, semi-maraton şi maraton”, scriu americanii. 

Fără Neagu

Naţionala feminină de handbal are programată luna aceasta primele partide amicale din acest an. România va înfrunta în 28-29 martie echipa similară a Germaniei, în două jocuri de pregătire. Cristina Neagu, jucătoarea calificată cu Buducnost Podgorica în semifinalele Ligii Campionilor, nu va fi prezentă la aceste două partide. Interul stânga se resimte în urma jocurilor din Europa și va fi menajată. 

Odorhei, ezitantă

HC Odorhei a ratat ocazia de a lua o opţiune importantă pentru calificarea în semifinalele Challenge Cup.  Harghitenii s-au impus cu 31-28 pe teren propriu în fața celor de la Aguas Santas Milaneza, dar puteau să învingă mai clar. Returul de săptămâna viitoare din Portugalia pleacă astfel cu un avantaj de trei goluri. Două echipe din România au reuşit să câştige Challenge Cup, Steaua și UCM Reşiţa. 

Constanța cedează la Berlin

După ce şi-a asigurat primul trofeu al sezonului, Cupa României, HCM Constanţa a jucat în Europa pentru un nou meci din grupa D a Cupei EHF. Constănțenii au mers în Germania, la Berlin, pentru meciul retur cu Fuchse. În tur cele două formaţii au terminat la egalitate, scor 31-31. Fuchse s-a impus la final cu 28-26. HCM păstrează şanse de calificare în sferturi, dar va trebui să se impună în următoarele două jocuri. 

Alba Iulia, în finală

Echipa de baschet feminin CSU Alba Iulia s-a calificat în finala Ligii Europei Centrale (CEWL), după ce a eliminat campioana Austriei, Flying Foxes Viena. CSU Alba Iulia s-a impus în semifinale în faţa echipei austriece cu scorul de 81-59 (32-29), principalele sale marcatoare fiind Reed 16 puncte, Cadjo şi Salley, ambele cu câte 14. Pentru trofeu vor lupta CSU Alba Iulia şi ICIM Arad.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!