Slalom printre sporturi

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 31 martie 2014

PE SCURT:

  • Ghionea, cel mai bun
  • Fără jucători la Miami
  • Aur la bârnă
  • Turul ciclist al României, anulat
  • Halep, accidentată iar
  • Campioni la tenis de masă

Ghionea, cel mai bun

Refăcut după o accidentare, Valentin Ghionea a fost cel mai bun jucător al partidei Wisla Plock-Veszprem, scor 34-33, extrema dreaptă reuşind să marcheze şapte goluri, la fel ca şi ungurul Laszlo Nagy. Românul a fost cel mai bun marcator al formaţiei din Plock, iar în meci a fost depăşit doar de sârbii Momir Ilic şi Renato Sulic, de la Veszprem, care au înscris câte opt goluri. 

Fără jucători la Miami

România a rămas fără reprezentant în turneele de simplu de la Miami, după ce Victor Hănescu, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu şi Alexandra Cadanţu au pierdut chiar de la primul meci disputat, în timp ce Simona Halep a declarat forfait. Reprezentanţii ţării noastre continuă în turneele de dublu, atât la feminin, cât şi la masculin, cu Tecău/Rojer deja eliminați. 

Aur la bârnă

Andreea Munteanu a câştigat, duminică, medalia de aur la bârnă şi pe cea de bronz la sol, Ştefania Stănilă clasându-se pe locul 5 în aceleaşi finale, la Trofeo Citta di Jesolo (Italia). Andreea Munteanu a câştigat medalia de aur în finala de la bârnă, fiind notată cu 14.833. În aceeaşi finală la senioare, cea de-a doua reprezentantă a României, Ştefania Stănilă, s-a clasat pe locul 5 (13.700). 

Turul Ciclist al României, anulat

Preşedintele demis al Federaţiei Române de Ciclism, Eduard Novak, a anunţat săptămâna trecută, într-o conferinţă de presă, că ediţia din acest an a Turului României nu se va desfăşura, deoarece forul nu a căpătat finanţare de la Ministerul Tineretului şi Sportului. Ultimul an în care nu a fost organizat Turul Ciclist al României a fost în 1996. 

Halep, accidentată iar

Simona Halep s-a retras de la turneul de la Miami din cauza unor probleme la degetul mare de la piciorul drept, unde suferise deja o intervenţie chirurgicală simplă. Halep, favorita cu numărul 6 la turneul american, urma să evolueze în faţa lui Casey Dellacqua. Nu este prima oară când Halep se accidentează, și asta dă apă la moară declarațiilor lui Ion Țiriac, intrigat de evoluția carierei sale. 

Campioni la tenis de masă

Constantin Cioti (CSM Buzău) şi Camelia Poştoacă (CS Pristavu Câmpulung Muscel) au cucerit medaliile de aur la simplu la Campionatele Naţionale de tenis de masă pentru seniori. Constănţeanul Constantin Cioti l-a învins în finală pe Hunor Szocs, iar Poştoacă a trecut în finala feminină de Elizabeta Samara (CS Farul Constanţa).

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!