Slalom printre sporturi

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 14 decembrie 2009

PE SCURT:

  • Cupele europene la volei
  • Cristina Vărzaru, 30
  • Victorie la Constanţa
  • Învinsă de nou-promovată!
  • Constantina Diţă revine la Londra
  • Victorie pentru Mâţu

 

Cupele europene la volei

Unic Piatra-Neamţ s-a impus în primul meci al turului doi al Challenge Cup. Voleibalistele române au trecut de echipa spaniolă CV Tenerife cu 3-1. Ştiinţa Bacău a pierdut, învinsă pe teren propriu de LP Salo din Finlanda cu 3-1 (19, -22, 23, 10). Voleibaliştii de la Dinamo au pierdut pe teren propriu, în faţa celor de la Buducnost Podgorica, în 16-imile Cupei CEV, cu 1-3 (-20, 21, -19,-17).

 

Cristina Vărzaru, 30

Cristina Vărzaru a împlinit 30 de ani şi probabil că nimic nu putea fi mai frumos decât un cadou aşa cum a fost acela al meciului cu Chile, în care naţionala şi-a bătut propriul record la numărul de goluri marcate. Vizavi de ziua de naştere a Cristinei, trebuie spus că doar de trei ori şi-a serbat-o departe de cantonament, fiecare zi de 5 decembrie prinzând-o pe sportivă în activitate.

 

Victorie la Constanţa

Campioana României la volei masculin, Club Volei Municipal Tomis Constanţa, a învins, miercuri, pe teren propriu, echipa franceză Montpellier Volley, scor 3-0 (34-32, 25-22, 25-15), în 16-imile Cupei CEV. Returul a fost programat marţi, 8 decembrie, în Franţa, şi la cum s-au desfăşurat lucrurile, am putea spera că Tomis va reuşi să câştige şi partida de acolo.

 

Învinsă de nou-promovată!

Campioana României la baschet masculin, CSU Ploieşti, a fost învinsă sâmbătă, în deplasare, de nou-promovata Steaua Bucureşti, cu scorul de 68-63 (44-42), într-un meci contând pentru etapa a XIII-a a Diviziei A. Este a doua înfrângere a ploieştenilor în acest sezon, după aceea suferită cu U Mobitelco, dar este mult mai dureroasă, ţinând cont de faptul că BC Steaua este o nou-promovată.

 

Constantina Diţă revine la Londra

Campioana olimpică la Beijing Constantina Diţă, care în ianuarie 2010 va împlini 40 de ani, va participa la cea de-a 30-a ediţie a Maratonului de la Londra, programat în luna aprilie a anului viitor, informează site-ul oficial al competiţiei. La ediţia din 2009, Constantina Diţă nu a reuşit să termine cursa din cauza unor probleme cu respiraţia, probleme care speră să nu se repete şi în acest an.

 

Victorie pentru Mâţu

Semmy Schilt a câştigat gala de la Yokohama şi a dedicat victoria lui Vitali Mâţu. „Turnul din Rotterdam” a devenit campion K1 pentru a patra oară şi a stabilit şi un nou record, obţinând cea mai rapidă victorie într-o piramidă. Nici unul din adversarii lui nu a rezistat mai mult de o repriză. În piramida din Japonia, Schilt a trecut de francezul Jerome Lebanner, olandezul Remy Bonjasky şi marocanul Badr Hari.


Etichete: , , , , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!