Slalom printre sporturi

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 7 aprilie 2014

PE SCURT:

  • Veterani de valoare
  • Concursul Szabo, pe 12 aprilie
  • CSM merge bine
  • Berbecar, pe 7
  • Rugby în 7…în 7!
  • Ungur, șase locuri

Veterani de valoare

Oana Pantelimon (42 de ani), medaliată cu bronz la Sydney 2000, a stabilit un record mondial de veterani în timpul Campionatului Mondial Masters de sală, de la Budapesta. Tot în Ungaria, Bogdan Tudor a cucerit aurul la lungime (peste 40 de ani), iar Mihaela Loghin (peste 60 de ani) a urcat pe prima treaptă a podiumului la greutate. Iată, avem măcar veterani de valoare. 

Concursul Szabo, pe 12 aprilie

Concursul de alergare pe şosea „Gabriela Szabo” va avea loc pe 12 aprilie la Bistriţa, în curtea Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu”. Cea de-a IX-a ediţie a competiţiei se adresează elevilor din Bistriţa-Năsăud. Concurenţii vor beneficia de masă şi cazare asigurată, precum şi diplome şi premii consistente în bani. Cel mai mare premiu este în valoare de 2.000 de lei. 

CSM merge bine

CSM Bucureşti era un club măcinat de scandaluri la începutului anului 2013, o grupare care a cheltuit nejustificat sume colosale de la bugetul de stat. De la 114 copii şi juniori, CSM Bucureşti a ajuns în luna martie la 6.800 de sportivi! Baza creșterii stă în colaborările cu diferite școli, de acolo de unde este probabil că bucureștenii vor aduna baza viitoarelor performanțe. 

Berbecar, pe 7

Gimnastul Marius Berbecar s-a clasat, vineri, pe locul 7 în finală la paralele, la Cupa Mondială de la Doha, competiţie dotată cu premii totale în valoare de 50.000 de dolari, pe care delegaţia României a încheiat-o cu patru medalii câştigate de Larisa Iordache şi Diana Bulimar. Berbecar nu a evoluat rău, dar a avut câteva ezitări care au decis soarta sa în clasament. 

Rugby în 7… în 7!

Competiţia internă de rugby, Superliga, va debuta și ea în acest weekend. La startul ei se vor alinia şapte echipe: RCM Timişoara, Ştiinţa Baia Mare, Steaua Bucureşti, Farul Constanţa, CSM Bucureşti, U Cluj şi Dinamo Bucureşti. Stejarul Buzău, ultima echipă promovată regulamentar sezonul trecut, şi-a anunţat din păcate retragerea din competiţie, din cauza desfiinţării echipei de seniori. 

Ungur, șase locuri

Jucătorul de tenis Adrian Ungur, ajuns până în semifinale la turneul challenger de la Barranquilla, a urcat şase poziţii, de pe 123 pe 117, cu 515 puncte, iar Victor Hănescu a coborât cinci locuri, de pe 84 pe 89, cu 616 puncte, în ierarhia ATP dată publicităţii luni. Rezultatele sunt îngrijorătoare în perspectiva meciurilor de Cupa Davis, cu un Hănescu scos aproape definitiv din formă.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!