Slalom printre sporturi

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 5 mai 2014

PE SCURT:

  • Șimon, aur pentru SUA
  • Mureșan cade la Assen
  • Grupă grea
  • Baia Mare câștigă Cupa României
  • Știința, în Final 3
  • Schimbări la CSM

Șimon, aur pentru SUA

Atleta Lidia Şimon a câştigat celebrul maraton din SUA, la categoria +40, dar reprezentând SUA. Pe locul 2 în aceeaşi categorie de vârstă s-a clasat Nuţa Olaru, sportivă născută în Dolj. Lidia a terminat cursa cu timpul de 2h36:47. La competiţia care a avut loc pe 21 aprilie s-a comemorat un an de la tragedia din anul 2013 când au fost ucişi trei spectatori într-un atentat terorist petrecut chiar în timpul cursei. 

Mureșan cade la Assen

Pilotul român a căzut şi în cea de-a doua cursă a sezonului de la Superstock 1000 pe circuitul de la Assen. Mureşan a ieşit din cursă din pricina unui high side în virajul 5, cu 17 tururi înainte de finish, atunci când se afla pe locul 14. Pilotul H-Moto Team a plecat de pe 10 în cursă, însă un start încâlcit în urma căruia au şi căzut doi piloţi l-a făcut pe român să piardă cinci locuri. 

Grupă grea

Naţionala de handbal feminin tineret a României va întâlni echipele Rusiei, Sloveniei, Braziliei, Chinei şi Tunisiei, în grupa D, la turneul final al Campionatului Mondial din 2014, conform tragerii la sorţi de duminică. Echipa României a făcut parte din urna a doua valorică la tragerea la sorţi, care a avut loc, duminică, în Croaţia și a primit o grupă care nu este deloc ușoară. 

Baia Mare câștigă Cupa României

HCM Baia Mare a câştigat pentru al doilea an consecutiv Cupa României, după ce a trecut cu 23-21 în finala cu HCM Roman. Echipa a avut permanent controlul partidei, adversara reuşind să strângă rezultatul în final. Momentul psihologic s-a consumat în minutul 56, când Horobeţ a ratat ocazia de a înscrie la 18-21 într-o situaţie de superioritate numerică. 

Știința, în Final 3

Ştiinţa Bacău este prima echipă calificată în turneul Final 3 al Ligii Naţionale de handbal masculin. Echipa antrenată de Eliodor Voica a trecut de Pandurii Tg. Jiu în două meciuri, mult mai uşor decât s-ar fi aşteptat oricine. După ce în primul joc a câştigat cu 40-34 pe terenul formaţiei gorjene, în meciul doi, disputat acasă, Ştiinţa s-a impus şi mai clar, cu 36-25. 

Schimbări la CSM

Oficialii CSM Bucureşti digeră greu înfrângerea din optimile Cupei României în faţa echipei Corona Braşov (scor 25-30), rezultat în urma căruia echipa a ratat şi ultima şansă de a prinde cupele europene. În campionat, formaţia bucureşteană s-a clasat pe locul 7, motiv pentru care se va lupta doar pentru evitarea retrogradării, iar de la 1 mai se va trece la o epurare serioasă a lotului.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!