Slalom printre sporturi

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 12 mai 2014

PE SCURT:

  • Gabriela Szabo, spre Parlament
  • Ponor s-a făcut designer
  • Salvarea situației
  • Olaru are sală de sport
  • S-a stins Marin Niculescu
  • Alin Petrache, la COSR

Gabriela Szabo, spre Parlament

Gabriela Szabo, ministrul tineretului şi sportului, va candida pe listele PSD pentru funcţia de deputat în Colegiul 4 din Ilfov la alegerile parţiale din 25 mai, au precizat oficiali din partea partidului aflat la guvernare. Szabo este în clipa de față membru al organizaţiei PSD Ilfov şi locuieşte în Ilfov. Mai mult, PSD Ilfov va organiza în perioada imediat următoare un eveniment de lansare a candidaturii Gabrielei Szabo. 

Ponor s-a făcut designer

Cătălina Ponor (26 de ani) a devenit designer vestimentar şi colaborator al firmei franceze de echipament sportiv Domyos. Tripla campioană olimpică de la Atena lucrează pentru îmbunătăţirea costumelor de gimnastică şi a „cipicilor” cu care se concurează, spunând că acesta a fost visul ei dintotdeauna, acela de a crea vestimentație pentru sportive. 

Salvarea situației

Antrenorul coordonator al lotului naţional de gimnastică, Octavian Bellu, a declarat că persoanele care vor candida la preşedinţia COSR trebuie să aibă ca principal obiectiv salvarea situaţiei la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016. Va fi foarte greu, pentru că fondurile și sportivii de calitate nu pot apărea peste noapte, iar sportul românesc trece printr-un regres clar în clipa de față. 

Olaru are sală de sport

Fosta campioană olimpică şi mondială la gimnastică Maria Olaru a inaugurat o sală de sport în Bucureşti, la eveniment fiind prezente Ecaterina Szabo, Lavinia Miloşevici, Doina Melinte, precum şi ministrul Gabriela Szabo. „Având în vedere că mă ocupam şi până acum de sportul de masă, am zis că este un moment bun să arăt ce important este sportul”, a spus gimnasta la inaugurare. 

S-a stins Marin Niculescu

Federaţia Română de Ciclism anunţă dispariţia fostului mare ciclist Marin Niculescu, câştigător al Turului României în anul 1951, deţinătorul, şi în prezent, al recordului de victorii de etapă în Mica Buclă, cu 14 succese. Un sprinter de mare valoare, cu succese în cea mai prestigioasă competiţie de amatori a vremurilor sale, Cursa Păcii, Marin Niculescu a fost totodată şi un antrenor de renume. 

Alin Petrache, la COSR

Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, şi-a anunţat săptămâna trecută candidatura la funcţia de preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), vacantă după demisia lui Octavian Morariu din 15 aprilie. El se bazează pe faptul că modelul de management sportiv impus la federația sa va reprezenta unul bun și pentru tot sportul românesc.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!