Slalom printre sporturi

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 19 mai 2014

PE SCURT:

  • Sergiu Ursu, dopat
  • Alegeri la COSR
  • Mureșan, primele puncte
  • Meci amânat
  • Viborg, la Bucharest Trophy
  • CSM Târgoviște, campioană

Sergiu Ursu, dopat

În vârstă de 34 de ani, discobolul Sergiu Ursu, multiplu campion naţional, a fost depistat pozitiv. Este a doua oară în carieră şi atletul riscă să fie suspendat pe viaţă. Informaţia a fost confirmată de preşedintele Federaţiei de Atletism, fostul sprinter din anii 90, Ion Sandu. Din nefericire, flagelul doping-ului face victime în ultima vreme în România, în ciuda performanțelor internaționale anoste. 

Alegeri la COSR

Pe 29 mai vor avea loc alegeri pentru postul de preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. Octavian Morariu şi-a anunţat demisia din funcţia de şef al COSR în cadrul Adunării Generale a forului din 15 aprilie. Elisabeta Lipă, Alin Petrache şi Octavian Bellu sunt cei trei candidaţi care s-au înscris în lupta pentru conducerea organismului cu sediul lângă Arcul de Triumf. 

Mureșan, primele puncte

Performanţă excelentă pentru singurul pilot român cu rezultate europene în competiţiile de motociclism viteză. Robert Mureşan a încheiat pe locul 8 cursa de la Imola, a treia etapă din Campionatul Mondial de Superbike, clasa Superstock 1000, şi a acumulat 8 puncte în clasamentul general al competiţiei. Pe un BMW S1000RR, pilotul care concurează pentru echipa H-Moto Team a plecat de pe poziţia a 11-a. 

Meci amânat

Turneul Final 3 al Ligii Naţionale de handbal feminin va debuta săptămâna viitoare, cu o zi mai târziu decât era programat. Primul meci Corona Braşov-HCM Baia Mare trebuia să se dispute iniţial marţi, pe 13 mai, acesta fiind anunţat şi în programul televiziunilor. Numai că în ziua respectivă partida nu poate avea loc, sala este ocupată toată ziua de o organizaţie religioasă. 

Viborg, la Bucharest Trophy

Echipa daneză Viborg HK şi cea germană BBM Bietigheim au confirmat participarea la prima ediţie a Bucharest Trophy la handbal feminin, competiţie organizată de CSM Bucureşti în intervalul 21-24 august. CSM Bucureşti a mai precizat că celelalte echipe participate la turneu vor fi anunţate în perioada următoare, probabil fiind vorba tot de nume cunoscute ale handbalului. 

CSM Târgoviște, campioană

CSM Târgovişte şi ICIM Arad au început să-și adjudece titlurile din 2 în 2 ani. După trofeele cucerite în 2010 şi 2012, echipa din Târgovişte a redevenit campioană la sfârşitul acestui sezon, în urma unei finale dramatice în faţa principalei sale adversare din ultimii 20 de ani. Scorul a fost de 3-1 la general, consemnat după partide palpitante, jucate până la final.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!