Slalom printre sporturi

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 26 mai 2014

PE SCURT:

  • Gavril, spre titlul mondial
  • HCM, pe 4 în EHF
  • Misiune grea
  • Grupe grele
  • Bellu, mulțumit
  • Halep, pe 4

Gavril, spre titlul mondial

Pentru boxul românesc, gala MGM Grand a avut un al doilea pol de interes. Băcăuanul Ronald Gavril, unul dintre boxerii lui Mayweather din „TMT”, a făcut un pas spre visul său de a ajunge campion mondial. Roni l-a învins prin KO Tehnic în repriza a patra pe Tyrell Hendrix, înregistrând astfel a noua victorie din tot atâtea meciuri disputate (a şaptea înainte de finalul meciului). 

HCM, pe 4 în EHF

HCM Constanţa este prima echipă din România care a ajuns în turneul Final 4 al unei cupe europene, de când formatul întrecerilor de pe continent a fost schimbat. Campioana din Liga Naţională a acces în această fază a competiţiei în Cupa EHF alături de Montpellier, Fuchse Berlin şi Pick Szeged. HCM a terminat pe locul 4, după ce a pierdut în finala mică cu 29-28 în faţa gazdelor de la Fuchse Berlin. 

Misiune grea

La numai 2 zile după ce a fost numit oficial selecţionerul României, francezul Christian Gaudin a şi alcătuit echipa cu care vrea să se califice la Campionatul Mondial din 2015, programat la începutul anului viitor în Qatar. Misiunea formației masculine de handbal se anunţă foarte dificilă, în condiţiile în care adversarul este unul de cinci stele, Suedia. 

Grupe grele

Echipele naţionale de baschet 3×3 ale României, feminină şi masculină, şi-au aflat adversarele din faza grupelor celei de-a doua ediţii a Campionatului Mondial, care va avea loc între 5-8 iunie, în Moscova. Fetele vor lupta cu Elveţia, Uruguay, Belgia, Indonezia și Ucraina, iar băieții cu Lituania, Rusia, Venezuela, Argentina și Qatar, două grupe destul de grele, deși la prima vedere nu par așa. 

Bellu, mulțumit

Antrenorul coordonator al lotului feminin de gimnastică al României, Octavian Bellu, a declarat, sâmbătă, după cucerirea medaliei de aur pe echipe la CE de la Sofia, că performanţa se datorează absenţei ratărilor din calificări, astfel că „a ieşit foarte bine”. Bellu este mulțumit de modul în care se pare că arată viitorul gimnasticii și este probabil să aleagă să continue la lot. 

Halep, pe 4

Simona Halep ocupă locul 4 în ierarhia jucătoarelor profesioniste de tenis, clasament dat publicităţii luni. Doar americanca Serena Williams, chinezoaica Na Li şi poloneza Agnieszka Radwanska sunt mai bine clasate ca sportiva română. Cu 5.140 de puncte, Halep, care s-a retras săptămâna trecută în optimi la Roma, a depăşit-o pe Victoria Azarenka din Belarus, care a coborât pe 5, cu 4.741.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!