Slalom printre sporturi

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 5 iunie 2014

PE SCURT:

  • Patru la olimpicele cadeților
  • Corona, vicecampioană
  • BC Mureș, prima victorie
  • Bellu și Bitang, demisionari
  • Premiate de Dinamo
  • Dinamo învinge la Steaua

Patru la Olimpicele cadeților

Patru atleţi români, Gabriel Bitan, Rareş Toader, Ionuţ Poştoacă şi Carla Sescu, au obţinut calificarea la a doua ediţie a Jocurilor Olimpice ale cadeţilor, de la Nanjing (China), se spune într-un comunicat al Federaţiei Române de Atletism. La a doua ediţie a Jocurilor Olimpice ale cadeţilor, de la Nanjing, se calificase anterior şi Ioana Gheorghe (100 metri).

 

Corona, vicecampioană

Echipa de handbal feminin Corona Braşov a învins pe teren propriu formaţia Dunărea Brăila, cu scorul de 31-27 (15-14), în ultimul meci din Final 3 al Ligii Naţionale, încheind astfel pe locul secund, după HCM Baia Mare, care şi-a asigurat titlul naţional încă de duminică. Meciul nu a fost de cine știe ce factură, putând fi socotit anost și plictisitor, jucătoarele dorind probabil să încheie sezonul.

 

BC Mureș, prima victorie

Echipa de baschet masculin BC Mureş a învins, sâmbătă, pe teren propriu, formaţia U BT Mobitelco Cluj, cu scorul de 91-69 (46-40), în primul meci din cele trei programate în finala mică a Ligii. Celelalte două partide din finala mică sunt programate în 4 şi 7 iunie, prima echipă care va acumula două victorii urmând să cucerească medaliile de bronz ale Ligii Naţionale.

 

Bellu și Bitang, demisionari

Octavian Bellu şi Mariana Bitang au demisionat vineri la prânz din funcţiile de membri ai Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. Antrenorii lotului feminin de gimnastică şi-au înregistrat demisiile şi au părăsit rapid sediul de lângă Arcul de Triumf. Decizia celor doi derivă din rezultatul alegerilor pentru şefia COSR. Alin Petrache, şeful federaţiei de rugby, este noul preşedinte al COSR.

 

Premiate de Dinamo

Gimnastele Larisa Iordache şi Diana Bulimar au fost premiate de Clubul Sportiv Dinamo cu câte 50.000 de lei pentru performanţele obţinute la Campionatele Europene de la Sofia. Cele două gimnaste dinamoviste, împreună cu antrenorul coordonator al lotului feminin al României, Octavian Bellu, au primit şi placheta de onoare a Ministerului Afacerilor Interne.

 

Dinamo învinge la Steaua

Dacă la fotbal nu s-au putut bucura de câştigarea vreunui trofeu în acest sezon, fanii „câinilor” au motive de bucurie din partea echipei de rugby a clubului din Ştefan cel Mare, care a învins eterna rivală, Steaua,  chiar pe terenul acesteia, scor 11-10, meci contând pentru Super Liga Naţională de rugby. Steaua a încercat din răsputeri să se opună înfrângerii, dar, din nefericire, nu a reușit.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!