Slalom printre sporturi

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 12 iunie 2014

PE SCURT:

  • Bute, cu Pedro Diaz?
  • Donisan și Petre, pe trei
  • Înfrângerea, ca o victorie
  • Am ratat semifinalele
  • Simona, pe doi la câștiguri
  • Tolea Grințescu, pe ultimul drum

Bute, cu Pedro Diaz?

Lucian Bute (34 de ani) pare a fi găsit antrenorul pe care îl caută după despărţirea de Stephane Larouche. El este în discuţii avansate cu un nume extrem de apreciat în branşa oamenilor de colţ, în speţă cubanezul Pedro Diaz. Pedro Diaz a fost mulţi ani antrenor şi director al naţionalei olimpice a Cubei, înainte de părăsi ţara natală, în anul 2000.

Donisan și Perie, pe trei

Sportivii Mihai Donisan şi Bianca Perie s-au clasat pe locul trei în probele de săritură în înălţime, respectiv aruncarea ciocanului, în cadrul reuniunii atletice de la Marrakech (Maroc), contând pentru World Challenge, informează AFP. Donisan a fost al treilea cu 2,25 metri, iar Bianca Perie s-a clasat pe locul trei cu o aruncare de 70,57 metri.

Înfrângerea, ca o victorie

Preşedintele FRH, Alexandru Dedu, a declarat că meciul naţionalei masculine cu Suedia, pierdut cu scorul de 24-25, a fost echivalent cu o victorie, românii luptând de la egal la egal cu suedezii. Naţionala a fost învinsă, sâmbătă, la Bucureşti, de reprezentativa Suediei, cu scorul de 24-25 (9-8), în manşa tur din play-off-ul Campionatului Mondial din 2015. Manşa retur este programată în 15 iunie, la Goteborg.

Am ratat semifinalele

Naţionala de baschet feminin a României a ratat calificarea în semifinalele Campionatului Mondial de baschet 3×3, de la Moscova, după ce a fost învinsă de reprezentativa naţiunii gazdă, cu 21-8. În aceeași zi, adică sâmbătă, naţionala masculină a ratat și ea calificarea în semifinalele competiţiei după ce a fost învinsă în sferturile de finală de echipa Serbiei, la limită, cu scorul de 22-21.

Simona, pe doi la câștiguri

Simona Halep, locul 3 WTA, a urcat pe locul doi în clasamentul premiilor brute obţinute de jucătorii români de tenis în istorie, sportiva din Constanţa întrecându-l pe Victor Hănescu după ce a jucat finala feminină de simplu a turneului de la Roland Garros. Simona totalizează la ora actuală 4,56 milioane de dolari. Lider este Andrei Pavel, acesta totalizând 5,225 de milioane de dolari câștigați din tenis.

Tolea Grințescu, pe ultimul drum

Tolea Grinţescu, preşedintele Federaţiei Române de Polo, a fost înmormântat cu onoruri militare. Sicriul său, depus la Mânăstirea Caşin, a fost încadrat de militari din garnizoana Bucureşti, dar şi de componenţii naţionalei de polo, care au făcut pe rând de veghe la căpătâiul celui care i-a condus cu înţelepciune timp de mai bine de două decenii. Anatolie Grințescu avea 74 de ani.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!