Slalom printre sporturi

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 19 iunie 2014

PE SCURT:

  • Cros pentru cei mici
  • Grupa a treia valorica
  • Suedia, mai puternică
  • Tocală, aleasă
  • Asesoft, din nou campioană
  • Debut bun

Cros pentru cei mici

Societatea Academică a Ştiinţelor Comportamentale va organiza, pe 22 iunie, la Arena Naţională, prima ediţie a crosului caritabil „Copii pentru copii”. Evenimentul are în vedere și-și dorește strângerea de fonduri pentru construirea Centrului Social „Mana cerească” din Teleorman. Crosul se bucură de susţinerea a doi mari campioni ai sportului, Nadia Comăneci şi Ilie Năstase.

Grupa a treia valorică

Naţionala de handbal feminin a României face parte din urna a treia valorică la tragerea la sorţi a grupelor CE din decembrie, potrivit anunţului forului european de profil (EHF). România se află alături de Croaţia, Serbia şi Rusia. Din prima fac parte Muntenegru, Norvegia, Ungaria şi Suedia, din a doua, Danemarca, Germania, Franţa şi Spania, iar din ultima Ucraina, Polonia, Slovacia şi Olanda.

Suedia, mai puternică

Echipa naţională de handbal masculin a României a fost învinsă în weekend, în deplasare, de reprezentativa Suediei, cu scorul de 27-21 (15-7), în manşa retur din play-off-ul Campionatului Mondial din 2015, ratând astfel calificarea la turneul final al competiţiei din Qatar. În urmă cu o săptămână, la Bucureşti, tricolorii au cedat la limită în manşa tur, cu scorul de 24-25 (9-8).

Tocală, aleasă

Federaţia Europeană de Baschet (FIB Europe) a anunţat, luni, vicepreşedinţii din mandatul 2014-2018, dar şi preşedinţii de comisii de specialitate, între aceştia numărându-se şi Carmen Tocală, în funcţia de preşedinte al Comisiei feminine din cadrul forului continental. Este o nouă recunoaștere a activității sportivei noastre, ca și a seriozității cu care-și tratează aceasta activitatea.

Asesoft, din nou campioană

Echipa de baschet masculin CSU Asesoft Ploieşti a cucerit, pe teren propriu, al zecelea titlu naţional din palmares, după ce a învins formaţia CSM Oradea, cu scorul de 100-94 (47-48), în meciul decisiv, al cincilea, al finalei Ligii Naţionale. În primele patru meciuri ale finalei, orădenii au câştigat cu 105-93 şi 87-81, iar prahovenii s-au impus cu 95-76 şi 88-80.

Debut bun

Reprezentativa de rugby a României a învins cu scorul de 34-16 (13-13) selecţionata Uruguayului, într-un meci contând pentru prima etapă a IRB Nations Cup de la Bucureşti. Meciul Emerging Ireland-Rusia a fost întrerupt definitiv în minutul 47, la scorul de 66-0 pentru Irlanda, din cauza ploii torenţiale care a căzut la Bucureşti. În a doua etapă România va întâlni Rusia.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!