Slalom printre sporturi

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 26 iunie 2014

PE SCURT:

  • Am ratat calificarea
  • Mureșan, pe 13
  • Test înainte de Mondial
  • Grupă de foc
  • Grosu, viitorul ciclismului românesc
  • Hănescu a cedat

Am ratat calificarea

Echipa de atletism a României a ratat promovarea în Superliga europeană, după ce a ocupat locul patru la Campionatul European pe echipe Liga I de la Tallinn (Estonia). Doar primele trei clasate au urcat în primul eşalon valoric al competiţiei care continuă tradiţia Cupei Europei, iar România a fost devansată în clasament de Belarus, Norvegia și Finlanda.

Mureșan, pe 13

Weekend reuşit pentru motociclistul român Robert Mureşan, cel care a încheiat pe poziţia a 13-a cursa clasei Superstock 1000 de pe circuitul Misano Adriatico. Plecat în cursă de pe poziţia a 14-a a grilei de start, arădeanul a beneficiat de două abandonuri. Performanţa îi aduce românului de la H-Moto Team a doua clasare consecutivă în puncte, de data aceasta el obținând 3 puncte.

Test înainte de Mondial

Echipa naţională de handbal feminin tineret a României a învins reprezentativa similară a Ungariei, cu scorul de 30-26 (17-15), în ultimul meci din cadrul turneului de la Balatonboglar, înaintea celor oficiale de la CM din Croaţia. Anterior, în cadrul turneului din Ungaria, tricolorele under 20 au fost învinse în meciurile cu Danemarca, scor 29-38 (13-17), respectiv Norvegia, cu 25-28 (13-19).

Grupă de foc

Naţionala de handbal feminin a României va evolua în grupa B la turneul final al Campionatului European din luna decembrie, cu echipele Norvegiei, Danemarcei şi Ucrainei, potrivit tragerii la sorţi. Echipa României s-a aflat în urna a treia valorică la tragerea la sorţi de la Zagreb. O grupă grea din care, ca să fim sinceri, naționala României are șanse minime de a ieși.

Grosu, viitorul ciclismului românesc

Ciclistul Eduard Grosu (Vini Fantini-Nippo) a terminat pe poziţia secundă a ultimei etape a Turului Sloveniei, disputată între Kofja Loka şi Novo Mesto, în lungime de 153 de kilometri. La doar 21 de ani, Eduard Grosu se anunţă a fi drept unul dintre cei mai promiţători ciclişti români din ultimii 30 de ani, rutierul nostru având gânduri mari pentru viitor.

Hănescu a cedat

Victor Hănescu a cedat în faţa lui Tomas Berdych la sfârşitul a două ore şi 55 de minute de joc, după ce adversarul a fructificat a doua minge de meci. Pe parcursul partidei, Hănescu a izbutit să salveze nu mai puţin de 20 de mingi de break ale cehului. Românul a pierdut într-o manieră asemănătoare ca şi în 2008, scorul înregistrat fiind 7-6, 1-6, 4-6, 3-6.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!