Slalom printre sporturi

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 3 iulie 2014

PE SCURT:

  • Câștigători
  • Am bătut Brazilia
  • Se retrag pe capete
  • Sport+politică = DNA
  • Începe campania de calificare
  • Oradea, în FIBA Eurochallenge

Câștigători

Mihai Donisan a câştigat proba de săritură în înălţime, în cadrul reuniunii atletice de la Turku, din Finlanda, concurs inclus în circuitul EA Premium Permit. Sportivul a reuşit să treacă peste ştacheta ridicată la 2,26 metri, din a treia încercare. Alina Rotaru (21 de ani) a câştigat la Munchen, în Germania concursul de şase la săritura în lungime, cu o încercare de 6,40 metri, după o bătaie extrem de bună.

Am bătut Brazilia

Naţionala de handbal feminin under 20 a României a învins la Cakovec (Croaţia) reprezentativa Braziliei, cu scorul de 26-21 (14-11), în al doilea meci din grupa D a Campionatului Mondial. În primul meci disputat în grupa D, România a învins Tunisia, cu scorul de 35-22 (20-8). În continuare, echipa României va întâlni Slovenia (1 iulie), după care va juca cu China (3 iulie) şi cu Rusia (5 iulie).

 

Se retrag pe capete

Jucătoarele din Generaţia de Aur a handbalului românesc, din acest secol, se retrag una câte una. După Simona Gogârlă, Steluţa Luca, Narcisa Huţupan-Dinu, Adina Meiroşu şi Carmen Amariei, care s-au oprit din activitate în ultimii ani, în aceste zile ale două handbaliste au decis să punct final unei cariere excepţionale, ele fiind Ana Maria Şomoi (34 ani) şi Valeria Motogna (34 ani).

Sport+politică = DNA

Romeo Stavarache, primarul Bacăului, a fost reţinut de procurorii DNA pentru că ar fi primit mită prin intermediul unor asociaţii sportive. Primăria oraşului finanţează de câţiva ani mai multe activități sportive, Ştiinţa Bacău (handbal masculin şi volei feminin) şi SC Bacău (fotbal), fiind cele mai importante grupări care au beneficiat de fonduri de la buget.

Începe campania de calificare

Reprezentativa naţională de seniori a României s-a reunit săptămâna aceasta la Bucureşti pentru a efectua vizita medicală la Institutul Naţional de Medicină Sportivă din Capitală şi urmează să plece tot în cursul acestei săptămâni spre Sibiu, unde începe pregătirile pentru campania de calificare la EuroBasket 2015, una care se anunță deosebit de grea, cu Letonia, Suedia și Slovacia.

Oradea, în FIBA Eurochallenge

Echipa de baschet masculin CSM Oradea a anunţat înscrierea în FIBA Eurochallenge, a treia competiţie continentală valorică, în care va evolua pentru a doua oară consecutiv. Orădenii vor juca şi în stagiunea 2014-2015 în FIBA Eurochallenge, după ce în sezonul precedent au jucat în faza grupelor. În aceeaşi competiţie şi-a mai anunţat participarea formaţia U BT Mobitelco Cluj.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!