Slalom printre sporturi

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 17 iulie 2014

PE SCURT:

  • Obiectiv mic pentru handbal
  • Pe 6 la CM de tineret
  • Halep, învingătoare la București
  • Debut bun
  • Nouă la mondialele de scrimă
  • Descalificați

Obiectiv mic pentru handbal

Participarea naţionalei feminine la CE de handbal din Ungaria şi Croaţia reprezintă cel mai important eveniment din handbalul românesc în acest an. “Un obiectiv civilizat şi asumat în momentul de faţă este clasarea pe locurile 4-6, noi ne dorim o medalie. Am mare încredere în fete şi sper să prindem un vârf de formă în decembrie”, a spus Alexandru Dedu, președintele FR de Handbal.

Pe 6 la CM de tineret

Naţionala de handbal feminin tineret a României a fost învinsă de echipa Franţei, cu 31-19, în ultimul meci de la CM din Croaţia, pentru clasarea finală pe locurile 5-6. Rezultatele obţinute de echipa noastră sunt următoarele: 35-22 cu Tunisia, 26-21 cu Brazilia, 30-24 cu Slovenia, 31-34 cu Rusia, 25-21 cu Portugalia, 27-36 cu Coreea de Sud în sferturi, 25-24 cu Ungaria şi 19-31 cu Franţa pentru locurile 5-6.

Halep, învingătoare la București

Simona Halep şi-a apărat cele 280 de puncte pe care le-a câştigat în 2013 la defunctul turneu de la Budapesta, chiar la Bucureşti, în faţa a 3.500 de spectatori. A treia jucătoare a lumii a defilat la BRD Bucharest Open şi s-a impus clar în finala cu Roberta Vinci, 6-3, 6-1, performanţă în urma căreia s-a lansat în cursa pentru primul loc în “Road to Singapore” (Turneul Campioanelor din luna octombrie).

Debut bun

Reprezentativa României a învins naţionala Georgiei cu scorul de 11-6 la debutul în Grupa A de la Campionatul European de polo din Ungaria. Georgienii conduceau după prima repriză cu 4-3, dar tricolorii şi-au respectat statutul de favoriţi, câştigând următoarele trei reprize, 3-1, 2-0 şi 3-1. Urmează meciuri infernale în Grupa A: Italia, Muntenegru, Grecia și Rusia.

Nouă la mondialele de scrimă

România va fi reprezentată de nouă sportivi la CM de scrimă de la Kazan, care va avea loc în perioada 15-23 iulie, informează frscrima.ro. La spadă feminin, pentru Româna vor concura Ana Maria Brânză, Simona Pop, Simona Gherman şi Ana Maria Constantin. La sabie feminin, Bianca Pascu va fi cea care va reprezenta România, iar la sabie masculin Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Ciprian Gălăţanu şi Iulian Teodosiu.

Descalificați

România a cucerit sâmbătă o medalie de argint în prima zi a finalelor la Campionatele Europene de kaiac canoe de la Brandenburg (Germania), însă cei patru componenţi ai ambarcaţiunii de canoe 4 (1.000 metri) nu s-au putut bucura de rezultatul lor din cauză că au fost descalificaţi. Românii au fost descalificaţi pe motiv că s-au apropiat prea mult de culoarul alăturat.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!